Πληροφορίες από την Μόσχα αναφέρουν ότι ο Ε.Σνόουντεν έχει δώσει στοιχεία στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ότι οι επικοινωνίες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ακόμα και σήμερα παρακολουθούνται.

'Αλλοι στόχοι των Αμερικανών πρακτόρων της NSA στην Αθήνα είναι οι τέσσερις αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ. ΓΕΝ, ΓΕΑ, ο αρχηγός και η λοιπή ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, τρεις σύμβουλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και δύο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας οι αρχηγοί ΟΛΩΝ των κομμμάτων, τουλάχιστον οκτώ κορυφαίοι επιχειρηματίες, δύο από τους οποίους ασχολούνται με κατασκευή αμυντικών προϊόντων, δεκάδες δικαστικοί που χειρίζονται ευαίσθητες υποθέσεις που ενδιαφέρουν τις ΗΠΑ, είτε στο πλαίσιο στρατιωτικής είτε οικονομικής κατασκοπείας, πολλοί δημοσιογράφοι, ακόλουθοι Άμυνας τουλάχιστον έξι ξένων πρεσβειών (ρωσικής, σερβικής, γερμανικής, γαλλικής, ουκρανικής, Κϋπρου) κλπ.

Στις παρακολουθήσεις κινητών και σταθερών για "ειδικούς στόχους" (π.χ. πρωθυπουργός...) υπάρχει ειδικό σύστημα που καταγράφει χωρίς την παρέμβαση ανθρώπινου χεριού, το οποίο είναι εφοδιασμένο και με ανιχνευτή φωνής.

Δηλαδή ανεξάρτητα από πιο τηλέφωνο μιλάει ο "στόχος" η συνομιλία του υποκλέπτεται, ακόμα και αν χρησιμοποιεί νούμερο το οποίο δεν είναι γνωστό εκ των προτέρων στους υποκλοπείς. Το νούμερο αποθηκεύεται και εν συνεχεία περνάει στα προς υποκλοπή, ανεξάρτητα αν ξαναχρησιμοποιείται ή όχι.

Φυσικά στα smart phones παρακολουθούσαν και τις συνoμιλίες ακόμα και όταν αυτά έδειχναν κλειστά.

Υπολογίζεται ότι κάθε μήνα υποκλέπτονταν περίπου 20 εκατομμύρια τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, αριθμός που μπορεί να μην είναι εντυπωσιακός σε σχέση με τα 60,5 εκατομμύρια που υπέκλεπτε η NSA στην Ισπανία, αλλά αναλογικά με τον πληθυσμό και τους στόχους είναι τεράστιο νούμερο.

Βέβαια, γεωστρατηγικά η Ελλάδα για τις ΗΠΑ έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από την Ισπανία...

Οι συνδαλέξεις καταγράφονται αυτοματα και αν συνεχεία αναλύονται αυτοματα με ειδικά προγράμματα που έχουν λέξεις ή φράσεις "κλειδιά" χωρίς να επεμβαίνει ανθρώπινο χέρι. Μόνο στην τελική φάση οι προεπιλεγμένες συνομιλίες αναλύονται από το ανθρώπους, πάντα με την βοήθεια ειδικών προγραμμάτων.

Για τους "υψηλούς στόχους" (πρωθυπουργός, υπουργοί., Αρχηγοί Επιτελείων κλπ) ακολουθείται διαφορετική διαδικασία με την επέμβαση των αναλυτών σε πολύ πρώιμι στάδιο...

Το πιο εντυπωσιακό, όπως στοιχείο είναι ότι "κτυπούσαν ταυτοχρόνως" χιλιάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές, γνωρίζοντας τα πάντας για τους χρήστες-στόχους!

Εκεί, αναφέρουν οι ίδιες πηγές τα "λαυράκια" ήταν πολύ μεγαλύτερα, καθώς πέρα από τα mail κλπ γνωρίζουν ακριβώς και ποιους ιστότοπους επισκέπτονται οι χρήστες και έφτιαχαν το προφίλ τους και τις συνήθειές τους...

Ο εξοπλισμός της NSA τοποθετείται στους υψηλότερους ορόφους ή και στην ταράτσα των πρεσβειών και καλύπτεται με πάνελ ή κατασκευές για προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Στο ίδιο έγγραφο, τονίζεται πως οι εν λόγω πράκτορες εργάζονται κάτω από άκρα μυστικότητα και σε καθεστώς διπλωματικής ασυλίας σε δωμάτια πρεσβειών με ειδική θωράκιση, αναφέρει το Spiegel.

Μια τέτοια κατασκευή από λευκά δομικά υλικά διακρίνεται και στην οροφή της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα στο παλαιό κτίριο προς την πλευρά της οδού Πέτρου Κόκκαλη που καταλήγει στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Τέτοιες μονάδες παρακολούθησης υπάρχουν μόνο στην Αθήνα, τη Μόσχα και τη Βιέννη, όσον αφορά την Ευρώπη.

Αναλογικά με τον πληθυσμό και τον αριθμό των στόχων, είναι το μεγαλύτερο κέντρο παρακολουθήσεων των ΗΠΑ στον κόσμο!

Το έγγραφο περιλαμβάνεται στα στοιχεία που διέρρευσαν από τον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν.

Σύμφωνα με το Spiegel, οι ειδικές μονάδες συλλογής πληροφοριών ονομάζονται Special Collection Service υπάρχουν σε 80 χώρες, οι 19 εκ των οποίων στην Ευρώπη, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, η οποία όμως κατέχει ξεχωριστή θέση στο δίκτυο παρακολουθήσεων.

Πάντως δεν έχει σταματήσει η έρευνα στην ελληνική δικαιοσύνη για τις υποκλοπές τηλεφώνων του 2004-2007 (μέχρι τότε υπάρχουν στοιχεία για την ίδια υπόθεση, οι υπόκλοπές συνεχίζονται μέχρι τώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές), μέχρι την κατάλυση της έννομης τάξης τον Δεκέμβριο του 2008 και την οργάνωση απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, υποθέσεις οι οποίες πλέον αποτελούν μια ενιαία προς διερεύνηση ποινική υπόθεση.

Οι δικογραφίες των τηλεφωνικών υποκλοπών (υπόθεση Vodafone-ποινική δίωξη 2010) και της απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή (το 2008 με αναφορά από την ΕΥΠ το 2009), έχουν συνενωθεί και πλέον λαμβάνουν νέα ώθηση μετά τις αποκαλύψεις Σνόουντεν που δημοσιοποίησε το γερμανικό Der Spiegel ότι η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα είναι το μεγαλύτερο κέντρο παρακολουθήσεων στον κόσμο!

Κάτι που είναι ελάχιστα γνωστό είναι ότι εκείνες οι τηλεφωνικές υποκλοπές της Vodafone που αποκαλύφθηκαν το 2006 συνεχίστηκαν έως το 2007.

Ήδη οι δικαστικοί (εισαγγελέας Ν.Ορνεράκης) που έχουν αναλάβει την υπόθεση έχουν καταλήξει οτι αποδεδειγμένα έδρευαν στην αμερικανινή πρεσβεία οι υποκλοπείς του 2003-2008 μέχρι τη απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή τον χειμώνα του 2008, ενώ η υπόθεση συνδέεται άμεσα με τα τραγικά γεγονότα στα "Δεκεμβριανά" της ίδιας χρονιάς.

Πρακτικά είναι "συγκοινωνούντα δοχεία"!


Δημοσίευση σχολίου

Blogger