Το «δάκτυλο στην (κρυφή) πληγή» της εγχώριας ολιγαρχίας έβαλε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στέλνοντας -εντός και εκτός- Mega σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα: το συνταγματικό «έγκλημα» με την δωρεάν αδειοδότηση των τηλεοπτικών αδειών στα χέρια συγκεκριμένων μεγαλοεπιχειρηματιών το οποίο λαμβάνει χώρα τα τελευταία χρόνια, μετά τις εθνικές εκλογές θα τελειώσει! Μαζί του θα ολοκληρωθεί ο κύκλος μιας τηλέ – περιόδου χειραγώγησης μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις και επιλογές και, φυσικά, η πρωτοφανής τα χρόνια των μνημονίων « μιντιακή τρομοκρατία ».

Τα « σαγόνια » κάποιων μιντιακών ολιγαρχών πρέπει να «στράβωσαν» όταν ο κ. Δ. Παπαδημούλης, κατά τη διάρκεια τηλέ – αντιπαράθεσης του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, στο βραδινό δελτίο του Mega, την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, κληθείς να απαντήσει «πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει χρήματα», είπε: ένα μέτρο είναι να γίνει ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, που εδώ και 25 χρόνια δίδονται τζάμπα! «Να ένα μέτρο που θα αποφέρει έσοδα στο Κράτος», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του Ε.Κ. με την κεντρική παρουσιάστρια, κυρία Σαράφογλου να δείχνει ότι από το «ακουστικό» στο αυτί της είχε πάρει «φωτιά» από το κοντρόλ…

Και, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός «γεια στο στόμα του»… Με μια δημόσια τοποθέτηση που αποτελεί δέσμευση και προκαλεί χαμόγελα στην πλειονότητα της κοινωνίας η οποία «πληρώνει το μάρμαρο» των μνημονίων ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των εγχώριων ολιγαρχών πολλαπλασιάζει τον πλούτο του και απολαμβάνει ιδιότυπης ασυλίας (βλ. λίστα Λαγκάρντ, τροπολογίες – «δώρα», «απαλλαγή» από ελέγχους, κ.λπ.) ο κ. Παπαδημούλης συνέχισε αναφερόμενος στην «απόλυτη φιλοκυβερνητικότητα» των περισσότερων από τα μεγάλα ΜΜΕ της χώρας το οποίο, όπως υποστήριξε, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στη δωρεάν χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών εδώ και 25 χρόνια. «Το μέγκα προσπαθεί να είναι λιγότερο αντι ΣΥΡΙΖΑ από παλιά» κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης χαμογελώντας, ενώ την ίδια στιγμή στο πρόσωπο της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου «αποτυπωνόταν» η οξεία δυσαρέσκεια των επικεφαλής τόσο του εν λόγω όσο και των υπόλοιπων, συστημικών μεγάλων καναλιών και, γενικότερα, κυρίαρχων ΜΜΕ.

Φυσικά, όσα είπε ο κ. Παπαδημούλης για το ρόλο των ΜΜΕ και το συνταγματικό «έγκλημα» που διενεργείται εδώ και αρκετές δεκαετίες με τις τηλεοπτικές άδειες αποτελούν πραγματικότητα την οποία επιβεβαίωσε και αποτύπωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο, πέρυσι, η πλέον αρμόδια αρχή: η γενική γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στην έκθεση για τη διαφάνεια που δόθηκε στη δημοσιότητα το 2013 από τον αρμόδιο γενικό γραμματέα Διαφάνειας Γιώργο Σούρλα, και την οποία θα συστημικά ΜΜΕ είχαν «θάψει», γινόταν με τον πλέον επίσημο τρόπο εκτενείς αναφορά, σε ειδικό κεφάλαιο, για τον καθεστώς πλήρους ανομίας υπό το οποίο λειτουργούν τα μεγάλα κανάλια κατά τη διάρκεια των τελευταίων 27 ετών. Είναι ενδεικτικό μόνο το γεγονός ότι από το 1987 μέχρι και πέρυσι είχαν γίνει 11 νομοθετήματα που το ένα καταργούσε το άλλο (!) για να κάνουν «πάρτι» με τις άδειες, τζάμπα και βερεσέ στην πλάτη της κοινωνίας, αρκετοί «αρχιδιαπλεκόμενοι» επιχειρηματίες.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger