Όπως όλα δείχνουν, εχθές το βράδυ έγινε η (αναμενόμενη από τους μη αφελείς…) κωλοτούμπα (αγγλιστί kolotoumba, όπως την έγραφαν τα ξένα ΜΜΕ… πριν ακόμα από τις εκλογές) και τις επόμενες μέρες –μάλλον τη Δευτέρα- ανακοινώνεται και επισήμως το νέο Μνημόνιο, που όμως θα λέγεται… αλλιώς.

Τα χαμπέρια έσπευσε να τα ανακοινώσει ο συνήθως… φουριόζος υπουργοπάνος, στον διαδικτυακό του λογαριασμό: «Πριν από λίγο στις Βρυξέλλες η σταθερή στάση της κυβέρνησης το μήνυμα των πολιτών της Ευρώπης και η ομοψυχία των Ελλήνων έφερε την δικαίωση».

Σημαντική παρατήρηση: έτσι ακριβώς ξηγιόταν και ο Καρατζαφέρης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, έσπευδε να ανακοινώσει πρώτος τις αποφάσεις της, για να δείξει ότι είναι… σπουδαίος κι ότι αυτός κάνει… κουμάντο!
Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες του νέου Μνημονίου -η τελική διαμόρφωσή του θα γίνει από τεχνικά κλιμάκια των δύο πλευρών- αλλά οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για μείγμα 70% παλαιό και 30% καινούργιο πρόγραμμα, στο οποίο θα υπάρχουν και κάποια ασήμαντα «τυράκια» για να τα χρησιμοποιήσουν οι Τσιπροκαμμένοι προς θριαμβολογία. Σε κάθε περίπτωση, το νέο Μνημόνιο δεν πρόκειται να βελτιώσει τη ζωή των Ελλήνων, ούτε κατ’ ελάχιστο!

Και βέβαια, εμείς δεν τσιμπήσαμε ούτε για μισό δευτερόλεπτο στα παραμύθια των παπαγάλων περί «σκληρής διαπραγμάτευσης» κ.τ.λ. Άλλωστε, έχουμε ανακοινώσει τη συμφωνία… πριν από έναν ολόκληρο μήνα! Διότι –μην κοροϊδευόμαστε- η σχετική συμφωνία είχε υπογραφεί πολύ πριν από τις εκλογές… Και πιο συγκεκριμένα, στη μυστική συνάντηση Δραγασάκη-Άσμουσεν στο Βερολίνο, αμέσως μετά την παρουσία του mister Tsipra στη συνεδρίαση της ευρωπαϊκής Λέσχης Μπίλντενμπεργκ, στη λίμνη του Κόμο!  

(ΥΓ): Σε όλα τα κοροϊδάκια που όλες τις προηγούμενες μέρες έπαιρναν… ανάσες αξιοπρέπειας, στο Σύνταγμα και στις υπόλοιπες πλατείες της χώρας, ευχόμεθα… περαστικά. Κι αφού πλέον δε θα μπορούν να ρουφάνε… ανάσες αξιοπρέπειας, ας ρουφήξουν τ’ αυγό τους!


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger