Ένα παράτολμο νομικό σχέδιο, για διαγραφή του ελληνικού χρέους με βάση τις δυνατότητες που δίνει η Συνθήκη της Λισσαβόνας να παράγεται ευρωπαϊκό δίκαιο με κινηματικό αίτημα, δηλαδή τη συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώπιων του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την όλη διαδικασία ξεκίνησε εδώ και δυο χρόνια η Κίνηση με την επωνυμία «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» και τον διακριτικό τίτλο, «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ», η οποία όπως ενημερώνει ο νομικός εκπροσώπους της Αλέξης Αναγνωστάκης, "απαιτεί, την διαγραφή του απεχθούς χρέους, επικαλούμενη την «κατάσταση ανάγκης.»

Η «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ» μόλις τα ήδη έχει συγκεντρώσει 85.654 υπογραφές (www.1millionsignatures.eu), δια των οποίων ζητείται, η δια Νόμου, καθιέρωση, της «κατάστασης ανάγκης» (μεταξύ αυτών ο Cesar Leonardo Chantraine, Αναλυτής της CIT Blaton).

Παραγωγή Δικαίου

Τι ζητά ουσιαστικά αυτή η κίνηση , η νομική εξέλιξη της οποίας κρίνεται την επόμενη βδομάδα στο Ευρωδικαστήριο; 
Επικαλείται το άρθρο 8 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, που τέθηκε σε ισχύ, από 1/4/2012 σύμφωνα με την οποία όταν υποβληθούν ένα (1) εκατομμύριο υπογραφές Ευρωπαίων πολιτών, υποβάλλεται ΑΙΤΗΜΑ, για ψήφιση Νόμων. 
Οι υπογραφές "που θεωρείται δεδομένο ότι θα βρεθούν" θα ζητούν την ψήφιση της «κατάστασης ανάγκης», βάσει της οποίας "όταν το χρέος καταστεί απεχθές, τότε παραμερίζετε και προηγούνται οι ανάγκες του λαού". Το αίτημα είχε αρχικά υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία στις 6/9/2012, το απέρριψε, διότι," ευρίσκεται καταφανώς, εκτός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων της».

Η «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ», κατά της απορριπτικής αυτής πράξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προσέφυγε ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου εκλήθησαν οι δυο πλευρές να εκθέσουν τις απόψεις τους. Μάλιστα στις 31-1-2015 υποβλήθηκε αίτημα συντόμευσης της δικασίμου.

“Νομική Διαγραφή”
Ο Νομικός εκπρόσωπος της «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ», Αλέξης Αναγνωστάκης αναφέρει στο capital.gr πως "τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να οριστεί η δικάσιμη και να παραπεμφθεί στο ακροατήριο του δικαστηρίου πρόταση, συλλογής 1 εκατομμύριου υπογραφών στην Ευρώπη, βάσει του άρθρου 8 της Συνθήκης της Λισσαβώνας για την νομοθετική καθιέρωση της Αρχής, της «κατάστασης ανάγκης». Αυτή, αποτελεί Αρχή Διεθνούς Δικαίου και προβλέπει, πως, «όταν μια χώρα υποδουλώνεται στους δανειστές και οι πολίτες αξιοποιούνται, το απεχθές χρέος δεν πληρώνεται». Την 30-1-2015 υποβλήθηκε Αίτηση από την «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ» στο δικαστήριο, για σύντομη κατά προτίμηση, δικάσιμη, ένεκα της σπουδαιότητας και της επικαιρότητας του θέματος. Αναμένεται, άμεση απάντηση".


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger