Στις αυξημένες ευθύνες που έχει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας
Εγκρίθηκε η πολιτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών, που θα ολοκληρωθούν με τις ψηφοφορίες για την ανάδειξη του νέου γραμματέα και της νέας Πολιτικής Γραμματείας.

Στις αυξημένες ευθύνες που έχει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας από όλα να στελέχη να αναλάβουν «τη μεγάλη ευθύνη χωρίς σκοπιμότητες αλλά με μοναδικό στόχο να διευρύνουμε τη επιρροή του κόμματος στα λαϊκά στρώματα».

«Στη νεολαία, στους νέους ανθρώπους που, με βάση τα ευρήματα τα δημοσκοπικά μετά τις εκλογές, συνεχίζουν να αποτελούν τον ισχυρό πυρήνα της επιρροής μας» τόνισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε πως πρέπει «κυρίως όμως να διευρυνθεί η επιρροή μας και η στράτευση στο κόμμα στις λαϊκές γειτονιές, στα δυτικά προάστια, στη Β” Πειραιά, στη Β” Αθήνας, εκεί που τα ποσοστά μας αγγίζουν το 50%, είναι αδιανόητο να έχουμε ισχνές οργανώσεις σε αυτές τις γειτονιές που κατοικούν κυρίως πολίτες που ανήκουν στην εργατική τάξη».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι είναι εξαιρετικά σημαντική ευθύνη να αποκτήσει το κόμμα και μια «ραχοκοκαλιά» έξω από τα αστικά κέντρα και «να δούμε συγκροτημένα πια, τη δυνατότητα να φτιάξουμε οργανώσεις σε κάθε πόλη και σε κάθε μεγάλο χωριό» ζητώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πιο μαζικός, πιο λειτουργικός, ένα κόμμα ανοιχτό στο διάλογο και την κριτική.
Πυρά κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας επέμειναν να διατηρηθεί το επίδομα για το υπηρεσιακό αυτοκίνητο, εξαπέλυσε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

«Αισθάνθηκα πάρα πολύ άσχημα όταν το έμαθα», δήλωσε ο κ. Τσίπρας. «Είναι αδιανόητο όταν παίρνουμε 6.000 ευρώ, να διεκδικούμε και τα 400 ευρώ του αυτοκινήτου… Από ορισμένες λεπτομέρειες διαμορφώνουμε κλίμα σύντροφοι, για το αν είμαστε ή δεν είμαστε σαν τους άλλους» επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, απορρίφθηκε από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής η τροπολογία που κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα και με την οποία εξέφραζε τις αντιρρήσεις της για τη συμφωνία του Eurogroup και ζητούσε από τον Αλέξη Τσίπρα να προωθήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 68 μέλη, ενώ κατά ψήφισαν 92 και βρέθηκαν και 5 λευκά.
ΠΗΓΗ


Δημοσίευση σχολίου

Blogger