- "Με βάση τη νομοθεσία δεν χρειάζεται η συμφωνία να έρθει στην Βουλή", τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης - Σφορδρή επίθεση σε Νέα Δημοικρατία και ΠΑΣΟΚ 

- "Το θεωρούν μνημόνιο και βιάζονται να το φέρουμε στη Βουλή για να το ψηφίσουν ως μνημόνιο" - Δριμύ κατηγορώ και εναντίον του ΚΚΕ: "Βρίσκονται στον δικό τους κόσμο" 

- "Αν είναι να πάρουμε μέτρα σε βάρος μισθών και συντάξεων, καλύτερα να μην ερχόμασταν" "Η συμφωνία που κλείστηκε δεν χρειάζεται να έρθει για επικύρωση στην Βουλή", δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή mega σαββατοκύριακο. Click4more: Βαρουφάκης: "Αν χρειαστεί θα μπουν έκτακτοι φόροι - Καμία αύξηση ΦΠΑ στο Αιγαίο, στα φάρμακα και στα τρόφιμα" Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων ρωτήθηκε με το... καλημέρα για το κατά πόσο η συμφωνία που έκανε η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές θα έρθει στην Βουλή για συζήτηση και ψηφοφορία. 

 Ο Δ. Στρατούλης απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο με βάση τη νομοθεσία και επανέλαβε για ακόμη μία φορά πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει έρθει "για να καταργήσει τα μνημόνια". "ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν μνημόνια" "Με βάση τη νομοθεσία μας και το θεσμικό μας πλαίσιο δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο", τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για να συμπληρώσει: "Από εκεί και πέρα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, μπορεί να έρθει για ενημέρωση της Βουλής. 

Αυτό προβλέπεται και αυτό θα κάνουμε. Εσείς πολύ εύλογα ρωτάτε και καλά κάνετε, ωστόσο εγώ απορώ με την βιασύνη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί μέσα στο μυαλό τους έχουν ότι αυτό είναι ένα μνημόνιο όπως αυτά που υπέγραφαν αυτοί και βιάζονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα έρθει για να το ψηφίσουν ως μνημόνιο. Εμείς τους λέμε ότι δεν είναι μνημόνιο και γι' αυτό δεν χρειάζεται να έρθει και να ψηφιστεί από την Βουλή". Στρατούλης: "Δηλαδή εμείς θα κάνουμε περισσότερα από όσα ζητάνε οι δανειστές της χώρας; Αυτή η περίοδος τέλειωσε" "Το κομμουνιστικό κόμμα από την άλλη", συμπλήρωσε ο κ. Στρατούλης "στον δικό του κόσμο θεωρεί επίσης ότι αυτό είναι μνημόνιο και λέει να έρθει στην Βουλή, να το ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να εκτεθούν και να λέω να κι αυτοί συνεχίζουν τα μνημόνια. Ούτε στους μεν θα κάνουμε την χάρη, ούτε στους δε. Θα έρθει, θα γίνει αντιπαράθεση, θα γίνει συζήτηση, αλλά δεν χρειάζεται κύρωση από την Βουλή. 

Δηλαδή εμείς θα κάνουμε περισσότερα από όσα ζητάνε οι δανειστές της χώρας; Αυτή η περίοδος τέλειωσε. Η Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα και η κυβέρνησή της μπορεί και πρέπει να αποφασίζει τι θέλει κύρωση, τι δεν θέλει, εφόσον βεβαίως έχει τις σωστές νομικές γνωμοδοτήσεις και είναι σύμφωνη με το νόμο και το Σύνταγμα". "Ούτε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα έρθει και δεύτερον όσον αφορά στο να έρθει στην Βουλή, ο νόμος που υπάρχει λέει ότι οι επεκτάσεις δανειακών συμβάσεων μπορεί να υπογράφονται από τον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών, ο οποίος το μόνο που οφείλει είναι να τις φέρει στην Βουλή για ενημέρωση. Επομένως, στην Βουλή για ενημέρωση θα έρθει". "Καταργούμε τα μνημόνια κάθε μέρα" Στο σημείο αυτό, οι δημοσιογράφοι της εκπομπής τόνισαν στον κ. Στρατούλη πως το νόμο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ τον είχε καταψηφίσει, με τον αναπληρωτή υπουργό να απαντά "τι να κάνουμε; Είναι νόμος του κράτους", για να συμπληρώσει στη συνέχεια: "Εμείς τότε κάναμε σφοδρότατη κριτική και σωστά γιατί συνδέονταν η δανειακή σύμβαση με μνημόνιο που την συνόδευε. 

Τώρα αυτό που υπάρχει στο Eurogroup είναι μία συμφωνία για επέκταση δανειακής σύμβασης χωρίς μνημόνιο, χωρίς μέτρα γι' αυτό δεν το φέρνουμε. Είναι δυνατόν να παίρναμε μέτρα εις βάρος του ελληνικού λαού; Αν είναι να πάρουμε μέτρα σε βάρος μισθών και συντάξεων, καλύτερα να μην ερχόμασταν. Ήρθαμε για άλλο λόγο. Ήρθαμε για να τα καταργήσουμε τα μνημόνια και τα καταργούμε κάθε μέρα". 

 Στην συνέχεια ο Δ. Στρατούλης τόνισε πως ήδη έχει καταργήσει μνημονιακούς νόμους, με τους δημοσιογράφους να ρωτούν αν αυτό το ξέρουν οι θεσμοί και τον αναπληρωτή υπουργό να απαντά: "Γιατί τους θεσμούς θα ρωτάμε; Τον ελληνικό λαό ρωτάμε. Προκειμένου να πάρουμε μέτρα που ανακουφίζουν τον λαό και τη χώρα, θα ρωτάμε κάποιους γραφειοκράτες; Αλοίμονο".




ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger