Δύο δικηγόρους της εταιρείας του φέρεται να προσέλαβε ως συμβούλους στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Γ. Κατρούγκαλος, και μάλιστα στις 27 Ιανουαρίου 2015, ήτοι την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Πρόκειται, σύμφωνα με ΦΕΚ της 19ης Μαρτίου που επικαλείται η εφημερίδα, για δύο νεαρές δικηγόρους που απασχολούνταν στη δικηγορική εταιρεία του κ. Κατρούγκαλου, η οποία αναλάμβανε υποθέσεις απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων.

Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, εγείρεται αφενός ζήτημα ηθικής τάξης καθώς, επιπλέον, με το ίδιο ΦΕΚ δίνεται στις δύο δικηγόρους η δυνατότητα να εξαιρεθούν της αναστολής του δικηγορικού λειτουργήματος, ως είθισται στις περιπτώσεις άλλων συναδέλφων τους με αντίστοιχα κρατικά αξιώματα.

Ωστόσο, υφίσταται και πρακτικό ζήτημα, καθώς οι δύο δικηγόροι παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο υπουργείο σε ζητήματα Δημόσιας Διοίκησης, ενώ παράλληλα παραμένουν στελέχη της εταιρείας που έχει αναλάβει υποθέσεις απολυμένων και διαθεσίμων του Δημοσίου.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger