Το Πεντάγωνο αποχαρακτήρισε έγγραφο που αποκαλύπτει το ισραηλινό πυρηνικό πρόγραμμα, την ύπαρξη του οποίου το Ισραήλ δεν παραδέχτηκε ποτέ. 

Πρόκειται για μια έκθεση 386 σελίδων, που συντάχθηκε το 1987 και περιέχει κρίσιμες λεπτομέρειες για το πυρηνικό πρόγραμμα το οποίο το Ισραήλ επιμένει πως δεν εκτέλεσε ποτέ.

«Το Ισραήλ αναπτύσσει τους κώδικες που του επιτρέπουν να κατασκευάσει βόμβα υδρογόνου. Πρόκειται για κωδικούς που αναφέρονται στη διαδικασία σχάσης και σύντηξης σε μικροσκοπική και μακροσκοπική κλίμακα», αναφέρει το έγγραφο. Επίσης αναφέρεται πως το Ισραήλ είχε, το 1987, πυρηνικές δυνατότητες ανάλογες με αυτές των ΗΠΑ στη δεκαετία του 1960.

Στο εν λόγω έγγραφο υπάρχουν λεπτομέρειες για τις πυρηνικές δραστηριότητες και άλλων συμμάχων των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της τότε Δυτικής Γερμανίας και της Ιταλίας. 

Ο αποχαρακτηρισμός του εγγράφου που είναι κατά του Ισραήλ και πιθανόν να σχετίζεται με τις αποκαλύψεις πως το Ισραήλ «παρακολουθούσε» τις μυστικές διαπραγματεύσεις της ομάδας των 5+1 σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ή ίσως να θέλει να δείξει στις χώρες της Μεσης Ανατολής ότι το Ισραήλ έχει και μπορεί να πραγματοποιήσει τις απειλές του...

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger