Με το «project tango» ο διαδικτυακός κολοσσός πρόλαβε την εταιρεία στο Κουπερτίνο

Πριν λίγο καιρό η Google είχε δημοσιοποιήσει ακόμη ένα καινοτόμο προϊόν με την ονομασία «Project Tango», το οποίο αποτελεί μέρος του οράματος της αμερικανικής εταιρείας να αναδείξει τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας στον τομέα της τρισδιάστατης χαρτογράφησης και της επαυξημένης πραγματικότητας, με τη βοήθεια ενός…smartphone.

Στόχος του Project Tango είναι να «μάθει» τον κόσμο γύρω του αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία αλλά με μία «ανθρώπινη ματιά», με τη Google να αναφέρει ότι η συσκευή έχει τη δυνατότητα με τη βοήθεια των αισθητήρων της, του επεξεργαστή, αλλά και του λογισμικού που περιλαμβάνει, να χαρτογραφήσει χώρους στους οποίους την μετακινείτε, με την ελπίδα ότι το project θα μπορέσει να συνθέσει ένα χάρτη ολόκληρου του κόσμου καθώς και να σας δίνει ακριβείς οδηγίες οπουδήποτε και αν βρίσκεστε.

Ωραία και καλά μέχρι εδώ, αλλά που κολλάει η Apple και η πρόσφατη εταιρεία που εξαγόρασε η PrimeSense που ειδικεύεται στην 3D τεχνολογία.

Το iFixit αναφέρει πως μέσα στο εν λόγω smartphone της Google υπάρχει το πρωτότυπο chip της PrimeSense Capri PS1200 3D. To γεγονός λοιπόν πως η Google το παρουσιάζει πρώτη στο κοινό την στιγμή που η Apple πλέον έχει δώσει 350 δολάρια εκατομμύρια για την εξαγορά της εταιρείας που το δημιούργησε κάνει τα πράγματα το λιγότερο περίεργα από όποια οπτική και να το δει κάποιος. Σίγουρα η Apple θα ήθελε να ενσωματώσει εκείνη σε κάποιο μελλοντικό της iPhone το εν λόγω τσιπ αλλά πλέον η Google την πρόλαβε και μάλιστα με ένα μοναδικό τρόπο.

Με απλά λόγια η Google με το Tango μας παρουσιάζει πρώτη μια τεχνολογία που θα ήθελε η Apple να την παρουσιάσει και μάλιστα χρησιμοποίησε chip τα οποία πλέον ανήκουν στην Apple!

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger