Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποσχέθηκε στην Ουκρανία ένα δάνειο  του υπέρογκου ποσού των 46.200.000 € για την κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείματος στον κρατικό προϋπολογισμό .

Επιπλέον,  υποσχέθηκε στον Ουκρανό ομόλογό του Πέτρο Poroshenko ανθρωπιστική βοήθεια ύψους   9.200.000 € .




»Είμαι ευγνώμων προς τον κ. Ερντογάν για την απόφασή του να προσφέρει ένα δάνειο ύψους 50 εκατομμυρίων δολλαρίων για την κάλυψη του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού, » δήλωσε ο Poroshenko μετά από συνάντησή του με τον Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποίησε χτες επίσημη επίσκεψη στην ουκρανική πρωτεύουσα .

Επίσης πρόσθεσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου





»Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ερντογάν για την υποστήριξή του και για τη συμμετοχή του σε ειρηνευτική  αποστολή της  Ε.Ε. στην Ανατολική Ουκρανία «

Ο δε Πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε

«Η Τουρκία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας από θαλάσσης, αέρος και εδάφους. Ως χώρα -μέλος του ΝΑΤΟ ,  έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανταποκριθούμε στις ενδεχόμενες απειλές «.

Εκτός από την κρίση στην Ουκρανία και την κατάσταση στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας οι Ποροσένκο και  Ερντογάν συζήτησαν τη συνεργασία για τη μεταφορά φυσικού αερίου και μια συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας συναντήθηκε στο Κίεβο και με τους Μουσταφά Dzhemilev, ηγέτη των Τατάρων της Κριμαίας και Ρεφάτ Chubarov, επικεφαλή της Εθνικής Συνέλευσης των Τατάρων της Κριμαίας   .

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger