Είπαμε να είναι υπουργός κοντά στον λαό, αλλά αυτός έχει τρελαθεί στις selfie, στα tweet, και στις φωτογραφίσεις σε περιοδικά Life style. Για μη μιλήσουμε για τις πολλαπλές συνεντεύξεις  του στα κανάλια με δηλώσεις που μόνο την οικονομία της χώρας δεν αφορούσαν.

Τώρα, μετά τη προσπάθεια αποδόμησης του Γ.Βαρουφάκη από τη BILD, έρχεται και η αριστερή πλατφόρμα να ασκήσει έντονη κριτική στον Υπουργό Οικονομικών, και εκείνος μετά από τόσες επικρίσεις δηλώνει μετανιωμένος… αλλά…


Εχει πλέον γίνει καθημερινό φαινόμενο για εκείνον να του ζητούν μία selfie. Και φαίνεται πως ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν θέλει να χαλάσει σε κανέναν το χατήρι.

Ετσι, ο υπουργός Οικονομικών πόζαρε μέχρι και με παρουσιάστρια που φορούσε πιτζάμες, η οποία δεν ήθελε να χάσει την ευκαιρία από τη στιγμή που τον βρήκε μπροστά της, στο στούντιο του Alpha. Ο λόγος για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, που συνάντησε τον κ. Βαρουφάκη στο στούντιο όπου εκείνος βρέθηκε για να παραχωρήσει συνέντευξη και εκείνη ετοιμαζόταν για την εκπομπή της.

Η ίδια μάλιστα, όταν ξεκίνησε η εκπομπή, αποκάλυψε στους συνεργάτες της πως ήταν ξυπόλητη την ώρα που έβγαλε τη selfie με τον κ. Βαρουφάκη, ενώ φορούσε και πυτζάμες, αν και έσπευσε να ρίξει επάνω της ένα μαντήλι.

ΠΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Λαφαζάνης: Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι προσωπικό μονόπρακτο Βαρουφάκη -Οι δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν

Μηνύματα τόσο εντός όσο και εκτός κυβέρνησης έστειλε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με συνέντευξή του, στην οποία τόνισε ότι η Αριστερή Πλατφόρμα δεν έχει υποχωρήσει.

«Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι προσωπική υπόθεση του Γιάνη Βαρουφάκη και πολύ κακώς γίνονται συχνά αντιληπτές με αυτόν τον τρόπο από πολλά μέσα ενημέρωσης», δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο».

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι οι προγραμματικές δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος, ενώ διεμήνυσε ότι η Αριστερή Πλατφόρμα δεν έχει ρίξει καθόλου νερό στο κρασί της, όπως είπε.

«Επιδιώκουμε οι διαπραγματεύσεις να καταλήξουν σε θετική συμφωνία. Εμείς δεν πρόκειται να αποδεχθούμε συμφωνία με τους λεγόμενους εταίρους που να ακυρώνει στην πράξη το προοδευτικό αντι-νεοφιλελεύθερο προγραμματικό μας προσανατολισμό. Σε κάθε περίπτωση, οι προγραμματικές μας δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος και αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν οι πάντες στην ΕΕ», υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης.

Οταν του ζητήθηκε να αξιολογήσει τις επιδόσεις του κ. Βαρουφάκη στις διαπραγματεύσεις, απάντησε «Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι προσωπική υπόθεση του Γιάνη Βαρουφάκη και πολύ κακώς γίνονται συχνά αντιληπτές με αυτόν τον τρόπο από πολλά μέσα ενημέρωσης. Οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. δεν είναι προσωπικό μονόπρακτο, όσο και αν ο Γ. Βαρουφάκης δίνει έντονα το προσωπικό του χρώμα, αλλά κινούνται σε ένα πλαίσιο όπου την πρώτη ευθύνη γι’ αυτές έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά όργανα».

Bild: Ο Βαρουφάκης καταρρέει -Του παίρνει τις εξουσίες ο Δραγασάκης

Αναζοπυρώνει τα σενάρια υποβάθμισης του Γιάνη Βαρουφάκη η γερμανική εφημερίδα Bild με άρθρο της στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο με τίτλο «Χάνει την εξουσία ο Γιάνης Βαρουφάκης;», η γερμανική εφημερίδα επαναφέρει το σενάριο που θέλει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάνη Δραγασάκη να αναλαμβάνει εκείνος τον ρόλο του διαπραγματευτή με τους εταίρους, αφαιρώντας εξουσίες από τον υπουργό Οικονομικών.

Αφορμή κατά την Bild στάθηκε η απουσία του κ. Βαρουφάκη από τη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μαξίμου το Σάββατο υπό τον πρωθυπουργό. «Η Αθήνα αγωνίζεται για μια νέα προσέγγιση προκειμένου να διασωθεί από μια επικείμενη χρεοκοπία. Μόνο ένας δεν κάθεται πια στο τραπέζι – και η επιστροφή του είναι αμφισβητούμενη» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Επισήμως ο αμφιλεγόμενος υπουργός Οικονομικών δεν κάθεται στο τραπέζι επειδή βρίσκεται στη λίμνη Κόμο: ωστόσο Έλληνες αναλυτές ερμηνεύουν το γεγονός, σχολιάζοντας ότι έχασε την εύνοια και την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: Για να το πούμε απλά ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι έτοιμος να καταρρεύσει!» συνεχίζει σε έντονο ύφος η γερμανική εφημερίδα.

Παράλληλα, αναφέρει ότι «οι Έλληνες δεν ανέχονται άλλο τον Βαρουφάκη μόλις 46 μέρες μετά την ορκωμοσία του, το λούστρο του πολιτικού ροκ σταρ με τη μεγάλη μηχανή, τις ωραίες γυναίκες και το δερμάτινο μπουφάν έφυγε».

Μάλιστα, η Bild τονίζει: «Με αυτόν τον τρόπο πολιτική ταπείνωση του Βαρουφάκη ολοκληρώνεται:

»Πρώτα ο Τσίπρας τον απέσυρε από τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με τους υπουργούς Οικονομικών, καθώς οι ευρωσυνάδελφοι δεν ήθελαν να τού μιλάνε και ο Σλοβάκος συνάδελφός του έκανε αστεία για την ποιότητα της δουλειά του

»Και τώρα ο Βαρουφάκης πρέπει να δεχθεί επίσης την απόλυτη ταπείνωση – η οποία πάρα ταύτα, θα είναι καλά νέα για την υπόλοιπη Ευρώπη και την τρόικα.

»Η συνέπεια είναι ότι τις συζητήσεις για τα απαιτούμενα βήματα για την ολοκλήρωση της παράτασης βοήθειας στην Ελλάδα στα τέλη Ιουνίου, έχει στην πραγματικότητα αναλάβει ο 68χρονος Γιάννης Δραγασάκης – ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο Βαρουφάκης θα επικεντρωθεί περισσότερο στον στρατηγικό σχεδιασμό».

Βαρουφάκης: Μετάνιωσα για τη φωτογράφηση στο Paris Match -Δεν είναι της αισθητικής μου
Ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πολυσυζητημένη φωτογράφηση στο περιοδικό Paris Match με τη σύζυγό του, η οποία προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις. «Θα ήθελα να μην είχε γίνει αυτή η φωτογράφηση το μετανιώνω. Η αισθητική αυτών των φωτογραφιών δεν μού αρέσει», είπε σε συνέντευξή του στον Alpha, αλλά πρόσθεσε ότι το κείμενο που δημοσίευσε το γαλλικό περιοδικό «έκανε πολύ καλό για την Ελλάδα στη Γαλλία».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗΚΛΗΡΗ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger