Ξάδελφος του συνταγματάρχη Καντάφι προβλέπει μια «11η Σεπτεμβρίου στην Ευρώπη μέσα σε δύο χρόνια», καθώς στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εντάσσονται χιλιάδες μετανάστες, φτιάχνοντας με αίμα ένα μονοπάτι προς την Ευρώπη. Η προειδοποίησή του έρχεται καθώς η Υπουργός Εσωτερικών Theresa May, λέει ότι τρομοκρατική απειλή στη Βρετανία είναι «σοβαρή και αυξανόμενη.»

Ο Αχμέντ Καντάφι αλ-Νταμ, στο παρελθόν ένας από τους πιο έμπιστους αρχηγούς ασφαλείας του Καντάφι, εκτιμά ότι τουλάχιστον 500.000 μετανάστες θα βρουν το δρόμο τους από τη Λιβύη στην Ευρώπη το 2015, καθώς το Ισλαμικό Κράτος [IS, πρώην ISIS / ISIL] αυξάνει την πρόσβασή του στο βροειοαφρικανικό κράτος.

«Υπάρχουν πολλοί τρομοκράτες ανάμεσά τους, μεταξύ 10 και 50 σε κάθε χιλιάδα,» είπε στη Mail on-line. «Θα πάνε σε όλη την Ευρώπη. Μέσα σε ένα χρόνο, δύο χρόνια, θα έχετε μια άλλη 11η Σεπτεμβρίου».

Ο πρώην επικεφαλής ασφάλειας έκανε τις παρατηρήσεις αυτές στο Κάιρο, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στην εφημερίδα. Έχει διαφύγει με τις πληροφορίες από τότε.

Μετά τις παρατηρήσεις του, η Υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Theresa May, είπε ότι οι Βρετανοί συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης. Πρόσθεσε ότι όλοι στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να παίξουν το ρόλο τους για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της εξάπλωσης της ριζοσπαστικοποίησης.

Θεωρούμενη από μερικούς κινδυνολογία, η προειδοποίηση του Καντάφι αλ-Νταμ πιθανότατα θα θέσει σε συναγερμό τις δυτικές κυβερνήσεις.

Ένοπλοι που συνδέονται με την IS σημείωσαν πρόοδο στη Λιβύη τα τελευταία χρόνια και πιστεύεται ότι έχουν κατακτήσει τρεις πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Σύρτης.

Ο ξάδελφος του Καντάφι λέει ότι το Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη θα μπορούσε να έχει στην κατοχή του πάνω από 6.000 βαρέλια ουρανίου, τα οποία προηγουμένως φρουρούνταν από τις ένοπλες δυνάμεις του κράτους.

«Δεν είναι ηλίθιοι πια. Ξέρουν πώς να κάνουν λεφτά. Θα προσπαθήσουν να το πουλήσουν», πρόσθεσε.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger