Κόντρα με επικοινωνιακούς όρους επιλέγει η γερμανική πλευρά, καθώς σε δημοσίευμα της γνωστής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, εφευρίσκεται ο διάδοχος του περίφημου «Grexit» για να στηριχτεί το επιχείρημα των επικίνδυνων για όλες τις πλευρές χειρισμών της ελληνικής κυβέρνησης…

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, στη λέξη «Grexit» ήρθε να προστεθεί το τελευταίο διάστημα και το «Graccident», μια σύνθετη λέξη που αποτελείται από το «Greece» (Ελλάδα) και το «accident» (ατύχημα) που υπονοεί ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα συμβεί «λιγότερο η περισσότερο συντεταγμένα, αλλά ως αλυσιδωτή διαδοχή ατυχών γεγονότων (δηλαδή από ένα ατύχημα), επειδή η κυβέρνηση Τσίπρα υπερεκτιμά την πολιτική της ισχύ», όπως αποτυπώνει το δημοσίευμα η Ημερησία.

Και προσθέτει: «Ισχύει μία απλή εξίσωση: Η Αθήνα δεν μπορεί να αναμένει πρόσθετη βοήθεια αν το πολιτικό τίμημα είναι αφόρητα υψηλό για τα άλλα κράτη της ευρωζώνης. Κάτι που σημαίνει ότι αν η Ελλάδα καταχραστεί την καλή θέληση των κυβερνήσεων των ευρωπαίων εταίρων με τέτοιο τρόπο ώστε το μόνο που θα προκύψει θα είναι να ενισχυθεί το Εθνικό Μέτωπο, η Εναλλακτική Επιλογή για τη Γερμανία (σ.σ. AfD) ή το Podemos, τότε η φιλία θα τελειώσει. Η εξουσία της ελληνικής κυβέρνησης τελειώνει εκεί όπου θέτει σε κίνδυνο την εξουσία των άλλων κυβερνήσεων», τονίζει ο αρθρογράφος.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger