Υπό τον τίτλο: «Το μεγαλύτερο λάθος του Τσίπρα: ο Βαρουφάκης», η «Die Welt» αναφέρεται στην συνέντευξη ...
που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα ο διάσημος Έλληνας συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, Πέτρος Μάρκαρης.

Ο 78χρονος Έλληνας συγγραφέας στάζει... μέλι για τον Έλληνα πρωθυπουργό και... δηλητήριο για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, ενώ παράλληλα εκφράζει την επιθυμία να γράψει ένα βιβλίο στις σελίδες του οποίου θα γίνεται αναφορά σε μία Ελλάδα, η κατάσταση της οποίας θα έχει βελτιωθεί.

Μιλώντας για την ελληνική κρίση, ο Π. Μάρκαρης υποστηρίζει πως, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 δαπανήθηκαν πολλά δισεκατομμύρια τα οποία ήταν δάνεια και στη συνέχεια οι Έλληνες κλήθηκαν να πληρώσουν.

Στην ερώτηση του Γερμανού δημοσιογράφου «ποια είναι η άποψη σας για τον Α. Τσίπρα», ο Έλληνας συγγραφέας έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο του Έλληνα πρωθυπουργού αν και ο ίδιος, όπως είπε, δεν τον ψήφισε στις εκλογές. Ο δημιουργός του διάσημου αστυνόμου Κώστα Χαρίτου δηλώνει αναφερόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό πως εξεπλάγη από τον τρόπο που χειρίστηκε τα πράγματα στην Ευρώπη.

«Δεν το περίμενα όπως και πολλοί Έλληνες ότι ο Α. Τσίπρας θα αποδειχθεί τόσο καλός. Εγώ δεν τον ψήφισα. Αλλά τώρα σκέφτομαι πως είναι ο μοναδικός που κατανοεί τι ακριβώς χρειάζεται και πως να προωθήσει τις απόψεις του. Εξεπλάγην για τον τρόπο που χειρίζεται την κατάσταση ο Α. Τσίπρας κι όχι μόνο εγώ αλλά και πολλοί Έλληνες», υποστηρίζει ο Π. Μάρκαρης.

Σε ότι αφορά την σχέση Αθηνών- Βρυξελλών, ο Έλληνας συγγραφέας θεωρεί πως «Η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της τρόικα, ακόμα και εάν αυτή έχει αποκτήσει άλλο όνομα προκειμένου να αισθάνονται οι Έλληνες καλύτερα».

«Ο Α. Τσίπρας αντιλήφθηκε αμέσως πως για να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους εταίρους, το πρόγραμμά του δεν θα λειτουργούσε. Σε αντίθεση με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, τον Βαρουφάκη. Ο Τσίπρας μπορεί να συνομιλήσει στην Ευρώπη με τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Μάρτιν Σουλτς», πρόσθεσε ο Π. Μάρκαρης.

Στην ερώτηση «Η συνεργασία του Τσίπρα με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Π.Καμένου δεν ήταν ένα λάθος;», ο Έλληνας συγγραφέας απαντά πως, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει κάνει αρκετά λάθη, αλλά το μεγαλύτερο έχει όνομα: Βαρουφάκης. Ο Μάρκαρης εξηγεί πως έχει γνωρίσει τον Γ. Βαρουφάκη: «Είναι απίστευτα αλαζόνας και λέει ανόητα πράγματα...».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger