Έτοιμοι για ανοικτή πολεμική σύγκρουση με το καθεστώς του Κιέβου είναι οι ρωσόφωνοι της αποσχισθείσης περιοχής του Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, 
οι οποίοι κήρυξαν γενική επιστράτευση στην ανεξάρτητη πλέον περιοχή τους, ενώ την ίδια στιγμή το Ντόνετσκ ζητά, εκ νέου, την αναγνώριση και στήριξη από τη Μόσχα.
Η «Λαϊκή Δημοκρατία του Λούγκανσκ» ανακοίνωσε γενική κινητοποίηση των ανδρών από 18 έως 45 ετών, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Δημοκρατίας, Βαλερί Μπολότοφ.
Σύμφωνα με το Ria Novosti, το οποίο επικαλείται τη δήλωση του Μπολότοφ, η κινητοποίηση-επιστράτευση αφορά όλους όσους υπόκεινται σε υποχρεωτική στράτευση. Ταυτόχρονα παρέχονται "πρόσθετα μέτρα για την προστασία των αμάχων".
Ο Μπολότοφ δεν ανέφερε τι δύναμη θα έχει ο στρατός του Λουγκάνσκ. Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι οι ηγέτες των αυτόνομων δημοκρατιών στο εσωτερικό της Ουκρανίας έχουν επιβάλει στρατιωτικό νόμο.
Το ανώτατο συμβούλιο της "Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέσκ" αποφάσισε να απευθυνθεί στη Ρωσία με το αίτημα της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας, όπως αναφέρει το Itar Tass.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα σε έκτακτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου της Δημοκρατία, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ντονέτσκ. Κατά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου του Ντονέσκ, Ντένις Πουσίλιν ανέγνωσε το κείμενο του εγγράφου που απευθύνεται στο πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας και στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. 



defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger