Μία πολύ ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ Θάνο Δημόπουλο λίγες ώρες μετά την λήξη της Κατάληψης που πραγματοποιούνταν μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης από αντιεξουσιαστές στη Νομική Σχολή της Αθήνας.

Ήταν 7 η ώρα το απόγευμα όταν ένα ζευγάρι αντιεξουσιαστών που συμμετείχε ενεργά στην κατάληψη της Νομικής έκανε την εμφάνισή του στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου και ζήτησε να συναντήσει επί προσωπικού στο γραφείο του τον Πρύτανη.

Οι φύλακες του κτιρίου αρχικά φοβήθηκαν νομίζοντας ότι επίκεινται επεισόδια σαν αυτά που συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας.

Όταν όμως η 19χρονη αναρχική κοπέλα αποκάλυψε τον λόγο της επίσκεψης τους που ήταν η συμβολική πληρωμή μέρους των ζημιών που σημειώθηκαν κατά την πρόσφατη κατάληψη της Νομικής, η ατμόσφαιρα από ηλεκτρισμένη άρχιζε να γίνεται φιλική.

Με την είσοδο του ζευγαριού στο γραφείο του πρύτανη, ο 20χρονος αντιεξουσιαστής είπε στον έκπληκτο από αυτά που άκουγε και έβλεπε Θάνο Δημόπουλο:

«Ήρθαμε να πληρώσουμε για κάποιες επιπόλαιες ζημιές που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της Κατάληψης στη Νομική.

Ήμασταν και εμείς στην ομάδα των συντρόφων που έκανε την κατάληψη.

Εγώ και η κοπέλα μου βάψαμε με αναρχικά συνθήματα κάτι αγάλματα στον πεζόδρομο της Μασσαλίας χθες το απόγευμα και σκεφτήκαμε πως πρέπει να δώσουμε το καλό παράδειγμα στο κίνημα πληρώνοντας για τη ζημιά.

Πάρτε λοιπόν ένα εικοσάευρω για την αποκατάσταση των αγαλμάτων!

Θα σας έλεγα να μας δώσετε και απόδειξη μην αρχίσει να μας κηνυγά ο Βαρουφάκης και οι ρουφιάνοι του».

Ο πρύτανης δέχθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα το εικοσάευρο και με ένα πλατύ χαμόγελο έδωσε τον λόγο της τιμής του ότι πρόκειται να αξιοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για τον λόγο για τον οποίο προοριζόταν από το αναρχικό ζεύγος.

«Έμεινα κυριολεκτικά άγαλμα με τη σημερινή ενέργεια του ζευγαριού.

Προφανώς πρόκειται για στυγνή αντιγραφή του πρόσφατου περιστατικού με το ζευγάρι των Γερμανών που πλήρωσε συμβολικά για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Η ουσία όμως είναι αυτή που μετράει.

Εύχομαι από εδώ και πέρα τα συγκεκριμένα περιστατικά να γίνουν θεσμός και τα διάφορα ανδρόγυνα να δίνουν πάντα το καλό παράδειγμα όπως έγινε στο Ναύπλιο και στη Νομική».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger