Ομάδα "Τοίχος"

Μέτρο έκπληξη έχει η λίστα που στάλθηκε στον Ντάισελμπλουμ. Ο κύριος Βαρουφάκης προτείνει στον επικεφαλής του Eurogroup να "προσλαμβάνει" φοιτητές και τουρίστες για το πολύ δύο μήνες σε ρόλο "εφοριακού". Η μεγάλη αυτή ιδέα που κατέβασε ο οικονομικός εγκέφαλος της χώρας έχει σκοπό,κατά τον εμπνευστή της, πρώτον να τρομάξει τους καταστηματάρχες ότι ο αθώος φοιτητής μπορεί να είναι το "ρουφιανάκι του Βαρουφάκι" και να κόβει αποδείξεις και δεύτερον κατ' αυτόν τον τρόπο θα πατάξει την ανεργία αφού τα "ρουφιανάκια" θα πληρώνονται με την ώρα.

Η είδηση έρχεται από τους Financial Times, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι αυτό το μέτρο από την 11σέλιδη επιστολή προς τον ελεγκτή Ντάισελμπλουμ, έκανε μεγάλη εντύπωση. Το όνομα της επίλεκτης ομάδας ρουφιάνων θα λέγεται " 'Onlookers' VAT Evasion-Fighting Scheme". Η ομάδα "Παρατηρητών" (όπως τους βάπτισε ο νονός - υπουργός) θα εκπαιδευτεί πριν βγει στο κυνήγι φοροφυγάδων επιχειρηματιών και θα διαθέτει συστήματα πολύ "trendy" και χολυγουντιανά. Κάμερες και μικρόφωνα θα είναι τοποθετημένα πάνω στους για να καταγράφουν κάθε ύποπτη κίνηση του σουβλατζή που ίσως δεν κόψει απόδειξη όταν σου βάζει το τζατζίκι.

Μαζί με το ρουφιάνο πάρε και Μνημόνιο 3
Πέρα όμως από το CSI επιτελείο που προτείνει ο υπουργός, οι Financial Times γράφουν ότι ζητά από τους εταίρους ένα νέο συμβόλαιο κάνοντας αίτημα για "υψηλότερου επιπέδου συζητήσεις" για ένα Τρίτο Πακέτο Βοήθειας. Ο υπουργός επειδή είναι αλλεργικός στην αλήθεια ωραιοποιεί τις λέξεις για να φαίνεται ριζοσπατικοπροοδευτικός. Έτσι, όπως τα ρουφιανάκια που θα δουλεύουν για την Εφορία τα αποκαλεί "Παρατηρητές", έτσι και το νέο Μνημόνιο που ζητά το ονομάζει «Συμβόλαιο για την Ανακάμψη και την Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας». 
Η ιστορία επαναλαμβάνεται διότι καμία Κατοχή δεν έκανε προκοπή χωρίς τα ανάλογα Τάγματα "Ελλήνων" και "τουριστών" που δούλευαν με το αζημίωτο εις βάρος του κατακτημένου λαού και υπέρ κατοχικών κυβερνήσεων και κατακτητών. 


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger