Μήνυμα με νόημα στην ελληνική κυβέρνηση έστειλε η αμερικανική πρεσβεία για τον Σάββα Ξηρό, μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ​ στην Αθήνα «υπενθυμίζουν» τη δολοφονία από την «17 Νοέμβρη» του αμερικανού πλοιάρχου Ουίλιαμ Έντουαρντ Νορντίμ το 1988 και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Σάββας Ξηρός και ενώ την ίδια ώρα, στην Ολομέλεια της Βουλής, συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στο κείμενο αναφέρεται: 

Στη μνήμη των πεσόντων: Ο πλοίαρχος Ουίλιαμ Έντουαντ Νορντίν, του Ναυτικού των ΗΠΑ, υπηρετούσε ως στρατιωτικός ακόλουθος στην αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα όταν δολοφονήθηκε στις 28 Ιουνίου 1988 από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη.

Ο 51χρονος αξιωματικός του Ναυτικού των ΗΠΑ οδηγούσε ένα θωρακισμένο όχημα τύπου σεντάν όταν ένα όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά πυροδοτήθηκε δίπλα του με ασύρματο χειρισμό. Πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο και σκοτώθηκε από την έκρηξη. Άφησε πίσω τη γυναίκα του Πατρίτσια, τον γιο του Ουίλιαμ Ε. Νορντιν ΙΙ και την κόρη του Ανναμπελ. Ετάφη στο Εθνικό Νεκροταφείο του Άρλιγκτον με όλες τις στρατιωτικές τιμές. Ο πλοίαρχος Νορντίμ ήταν ένας από τους πέντε αμερικανούς που δολοφονήθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη.  

Ο Σάββας Ξηρός καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Πλοιάρχου Νορντιν, όπως και για την δολοφονία στις 13 Μαρτίου 1991 του αμερικανού υπαξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας Ρόναλντ Στιούαρτ που υπηρετούσε στην Αεροπορική Βάση του Ελληνικού, όπως επίσης για επιθέσεις που σκότωσαν άλλους οκτώ πολίτες. Καταδικάστηκε για την εκτόξευση ρουκέτας προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, για τη συμμετοχή σε 71 απόπειρες δολοφονίας (συμπεριλαμβανομένης επίθεσης σε λεωφορείο που μετέφερε αμερικανούς που ήταν στρατιωτικό προσωπικό), για 41 παράνομες εκρήξεις και για 13 ληστείες και απόπειρες ληστειών.

Στην ανάρτηση στο Twitter, μάλιστα, αποδέκτες του μηνύματος είναι οι λογαριασμοί του Αλέξη Τσίπρα, του Πάνου Καμμένου και του ΣΥΡΙΖΑ.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger