Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος 

Ο κύκλος των επισκέψεων του Αντώνη Σαμαρά στις περιφέρειες της χώρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ν.Δ. ενόψει Εθνικής Συνδιάσκεψης, δεν αποσκοπεί μόνον στην ανανέωση της σχέσης του Προέδρου της Ν.Δ με τη βάση των ψηφοφόρων του κόμματος. Στοχεύει και στην ακύρωση κινήσεων που δρομολογούνται στο παρασκήνιο από στελέχη που επιμένουν στην ανάγκη αλλαγής σελίδας στο κόμμα, μετά την εκλογική ήττα της 25ης Ιανουαρίου.

Πρόθεση του κ. Σαμαρά είναι, άλλωστε, η παρουσία του στις προ-συνδιασκέψεις της Νέας Δημοκρατίας να συνδυαστεί με την εξεύρεση λύσεων και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις του κόμματος, όπου οι εντάσεις είναι πολλές. Σε αυτή την κατεύθυνση ο κ. Σαμαράς έχει ως στόχο να «ακούσει» τους τοπικούς βουλευτές, ακόμη και αυτούς που δεν θεωρούνται φίλα προσκείμενοι στην ηγεσία. 

Χαρακτηριστικό, προς τούτο, είναι το στιγμιότυπο από το πρόσφατο δείπνο του Προέδρου με τους νεοεκλεγέντες βουλευτές της Ν.Δ. όταν ο κ. Σαμαράς συζήτησε επί μακρόν με τον βουλευτή Κέρκυρας Στέφανο Γκίκα σχετικά με την κατάσταση στις κομματικές οργανώσεις της περιοχής του. Ο κ. Σαμαράς σημείωνε τις παρατηρήσεις του βουλευτή, με τον οποίο οι σχέσεις είναι τεταμένες λόγω της μεταγραφής Γκερέκου στα ψηφοδέλτια, ενώ του ζήτησε προτάσεις για την καλύτερη στελέχωση των οργανώσεων.

Αντίστοιχη τακτική αναμένεται να ακολουθήσει ο Πρόεδρος της Ν.Δ και με τα υπόλοιπα στελέχη, σε μία σαφή ένδειξη ότι εννοεί απολύτως όσα λέει για ένα νέο πρότυπο λειτουργίας του κόμματος στο σύνολο της πυραμίδας.

Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Σαμαράς εκτιμά ότι θα μπορέσει να εκτονώσει και την ένταση στη βάση του κόμματος, την οποία και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν στελέχη που κινούνται με λογική αμφισβήτησης του Προέδρου του κόμματος. Όπως προκύπτει χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα...

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger