Επικίνδυνα παιχνίδια για την αποδόμηση του Τσίπρα από τα γνωστά συμφέροντα και τα ΜΜΕ

Σενάρια οικουμενικής με αρχηγό τον εκλεκτό των ξένων και του συστήματος Σημίτη

Δούρειος Ίππος σε επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια της διαπλοκής τείνει να εξελιχθεί ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, για τον οποίον τα εκπονούμενα κρυφά σχέδια του επιφυλάσσουν και ρόλο πρωθυπουργού σε αναγκαστικά μεταβατικά σχήματα!!!

Δεν είναι τυχαίο ότι από δύο πολιτικά πρόσωπα που προέρχονται από διαφορετικούς κομματικούς χώρους, και, συγκεκριμένα από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη και τη  ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, διατυπώθηκαν περίπου ταυτόσημες εκτιμήσεις για το ρόλο που ενδεχομένως θα κληθεί να παίξει ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο κ. Φίλης δήλωσε ότι υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ο κ. Στουρνάρας προαλείφεται για πρωθυπουργός. Ενώ η κ. Σπυράκη όταν ρωτήθηκε αν πάμε για εκλογές είπε ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο, αλλά ότι η κυβέρνηση αν δεν στηριχθεί στη Βουλή, για τη συμφωνία,  από ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έχει τη δεδηλωμένη οπότε πάμε σε άλλα σχήματα όπου ο Στουρνάρας είναι έτοιμος να αναλάβει μία κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου.

Διαρροή προς τα ΜΜΕ
Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του  Γιάννη Στουρνάρα ενεπλάκη σε διαρροή οικονομικών στοιχείων προς τα ΜΜΕ, μέσω των οποίων επιδιωκόταν, ουσιαστικώς, όχι η ενημέρωση, υποτίθεται της κοινής γνώμης, αλλά (α) η ανάδειξη δήθεν αδυναμιών της κυβέρνησης να διαχειριστεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας και να διαπραγματευτεί με τους δανειστές (β) η τρομοκράτηση της κοινωνίας γύρω από την οικονομική κατάσταση της χώρας, προκειμένου να στραφεί αυτή κατά της προσφάτως εκλεγμένης κυβέρνησης.

Τα υπόγεια πολιτικά παιχνίδια περιλαμβάνουν στη βάση τους σενάρια περί διαπραγματευτικής αποτυχίας της κυβέρνησης ή εξαναγκασμού της σε υποχωρήσεις από τους δανειστές, τέτοιες ώστε να υποχρεωθεί να συγκατανεύσει σε συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, στην οποία, ο αρεστός στο Βερολίνο αλλά και στις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ σημερινός διοικητής της ΤτΕ και πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο ως επικεφαλής της.

Πίσω από τα σενάρια αυτά για τα οποία είναι σε πλήρη γνώση το Βερολίνο βρίσκονται συγκεκριμένα εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα που διαπλέκονται με ισχυρά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και με το εκσυγχρονιστικό σύστημα Σημίτη, στο οποίο άλλωστε ανήκει και ο κ. Στουρνάρας.

Η αποδόμηση της κυβέρνησης
Προφανώς η κυβέρνηση Τσίπρα είναι ενήμερη των σχεδίων αυτών αποδόμησής της και, για το λόγο αυτό, δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία η σκληρή επίθεση εναντίον του κεντρικού τραπεζίτη την οποία εξαπέλυσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο υπουργός σε δηλώσεις του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πώληση της πρώην Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου λέγοντας μάλιστα ότι «ο μέγας, ο ανεξάρτητος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ως υπουργός Οικονομικών συμμετείχε στο σκάνδαλο.

Έκρινε σε μια νύχτα μη βιώσιμη την ΑΤΕ. Τον είχαμε ρωτήσει τότε με ποια στοιχεία έβγαλε το πόρισμα, αλλά δεν το έφερε ποτέ στη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά. Υπενθύμισε επίσης ότι «εμείς καταγγείλαμε τότε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το έγκλημα αυτό, αλλά εκείνος αγέρωχος στην άθλια αυτή κατάσταση δεν απάντησε».
Χασούρα 13 δις

Αναφερόμενος στο θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κατηγόρησε  τον κ. Στουρνάρα ότι «σε μια νύχτα» το κατέστησε μη βιώσιμο. «Σε ένα βράδυ το Δημόσιο έχασε 13 δις ευρώ», είπε χαρακτηριστικά, ενώ προανήγγειλε πως «δεν θα μείνει τίποτα ατιμώρητο». «Όλα θα εξιχνιαστούν εις βάθος και θα αποδοθούν ευθύνες και πολιτικές και ποινικές», υπογράμμισε.

Συκοφαντούσε τον Καραμανλή
Ο Γιάννης Στουρνάρας, όπως ανέφεραν μάλιστα γαλάζια στελέχη τα οποία πρόσκεινται στον Κώστα Καραμανλή, με εντολή Σαμαρά, συκοφαντούσε μεθοδικά τον πρώην πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο για την οικονομική του πολιτική. Ο στόχος βεβαίως ήταν να προβληθεί προς τους δανειστές και προς τον Σόιμπλε, θαυμαστής του οποίου υπήρξε ο Στουρνάρας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά παρέλαβε δραματική οικονομική κατάσταση για την οποία ευθύνεται η διακυβέρνηση Καραμανλή! Στο Βερολίνο ο Γιάννης Στουρνάρας είχε προσβάσεις ως εκλεκτός του σημιτικού περιβάλλοντος στο οποίο άλλωστε ανήκε και οι συστάσεις του ήταν από τον πρώην πρωθυπουργό των Ιμίων και της απάτης του Χρηματιστηρίου.

Ο Γιάννης Στουρνάρας τον οποίον προορίζει η διαχρονική πολιτικοεπιχειρηματική και μιντιακή διαπλοκή ως πρωθυπουργό μιας οικουμενικής κυβέρνησης είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και επί κυβέρνησης Σαμαρά, όχι βεβαίως μόνο λόγω της θέσης του ως υπουργού Οικονομίας. Γι αυτό άλλωστε και προκειμένου να υπάρχει συνέχεια τοποθετήθηκε στη θέση του, όταν αυτός μετακινήθηκε στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ένα άλλο «παιδί» του εκσυγχρονισμού, ο Γκίκας Χαρδούβελης, για να αποδειχθεί ότι μέσω Βερολίνου εξακολουθούσε να κυβερνά, τουλάχιστον στον οικονομικό τομέα, το σύστημα Σημίτη. Λέγεται μάλιστα ότι το περιβόητο e-mail Χαρδούβελη με το οποίο θα διαπραγματευόταν η κυβέρνηση Σαμαρά αν έμενε στην εξουσία είχε διαμορφωθεί σε συνεννόηση με τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος είχε από πρώτο χέρι τις πληροφορίες για τις διαθέσεις της Καγκελαρίας, όσον αφορά στο ελληνικό πρόβλημα.

Απέτυχε σε όλες τις προβλέψεις
Το ερώτημα που επικρατεί στους κύκλους που είναι σε γνώση των σχεδίων που η διαπλοκή απεργάζεται, είναι πως επιλέγεται για πρωταγωνιστικό ρόλο ένας μάλλον υπερτιμημένος οικονομολόγος. Αναφέρεται χαρακηριστικά ότι το 2010, όταν ο κ. Στουρνάρας ήταν επιστημονικός σύμβουλος στο ΙΟΒΕ διαβεβαίωνε ότι η Ελλάδα θα παρουσίαζε ανάπτυξη με θετικό πρόσημο. Προηγουμένως, το 2008 προέβλεπε ανάπτυξη, μετά το 2010 της τάξης του 4%, ενώ ως γνωστόν η χώρα κύλησε σε βαθειά ύφεση. Στον ίδιο ανήκει και η αποτυχημένη πρόβλεψή του  ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε «μαξιλάρι» άνω των 300 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα μπορούσε να μειώσει το δημόσιο χρέος καθώς ο σημερινός κεντρικός τραπεζίτης υπολόγιζε αυθαίρετα την αντικειμενική αξία των ακινήτων του Δημοσίου, για τα οποία κανείς αγοραστής δεν υπάρχει, τουλάχιστον στις τιμές που ονειρευόταν ο κ. Στουρνάρας.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger