Το χειρότερο για τον Μπ. Ομπάμα και το επιτελείο του είναι πως το ντροπιαστικό για την Αμερική… «εξποζέ» του Χερς ήρθε σε μια στιγμή που ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» πάει κατά διαόλου για τις ΗΠΑ

 Μεγάλες φωτιές άναψε στον Λευκό Οίκο και το Πεντάγωνο ο γερο-Σίμουρ Χερς, για τα δημοσιογραφικά κατορθώματα του οποίου γράψαμε το περασμένο Σάββατο. Μάταια προσπάθησαν να αποκρούσουν με ad hominem επιθέσεις τις αποκαλύψεις του για τις πραγματικές συνθήκες της εκτέλεσης του Οσαμα μπιν Λάντεν το 2011: όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, άλλα Μέσα συνέχισαν το ρεπορτάζ του, αποκαλύπτοντας τόσο την ταυτότητα του Πακιστανού πράκτορα της ΙSI που «κάρφωσε» τον Οσάμα και τη χώρα του για μερικά εκατομμύρια δολάρια και ένα σπίτι στην Ουάσιγκτον, και επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η «ηρωική» επιχείρηση των Αμερικανών κομάντος στο Αμποταμπάντ ήταν «στημένη», και σε συνεννόηση με τους Πακιστανούς δεσμοφύλακες του ηγέτη της αλ-Κάιντα.
Ακόμη και μεγάλα «καθεστωτικά» ΜΜΕ, όπως το NBC και η Washington Post, φιλοξένησαν την περασμένη εβδομάδα ρεπορτάζ που «δένουν» ακόμη περισσότερο τα όσα… μπουμπούνισε πριν δυο εβδομάδες ο τρομερός παππούς της αμερικανικής δημοσιογραφίας, επικαλούμενα με τη σειρά τους πηγές των μυστικών υπηρεσιών και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το χειρότερο για τον Μπαράκ Ομπάμα και το επιτελείο του είναι πως το ντροπιαστικό για την Αμερική «εξποζέ» του Χερς ήρθε σε μια στιγμή που ο περίφημος «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» πάει κατά διαόλου για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, που τα έχουν κάνει κυριολεκτικά θάλασσα.

Η συνεχής προέλαση των φανατικών ισλαμιστών στο Ιράκ (όπου πριν από λίγες μέρες κατέλαβαν άλλη μια πρωτεύουσα επαρχίας, το Ραμάντι) και τη Συρία (όπου κατέκτησαν με συνοπτικές διαδικασίες την Παλμύρα, και πλέον ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος των συνόρων με το Ιράκ) έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον «πολέμαρχο» Ομπάμα, που προσπαθεί να σταματήσει την πυρκαγιά με αεροπορικά χτυπήματα και λυκοσυμμαχίες με αραβικά κράτη που παίζουν εμφανέστατα διπλό παιχνίδι, βομβαρδίζοντας με το ένα χέρι τους ισλαμιστές που πληρώνουν και εξοπλίζουν με το άλλο.

Γιατί, όσο σουρεαλιστικό κι αν ακούγεται, οι μόνες δυνάμεις που διαθέτουν την ισχύ και την αποφασιστικότητα να τα βάλουν με το θηρίο του σουνιτικού εξτρεμισμού είναι οι ώς τώρα ορκισμένοι εχθροί της Αμερικής – το σιιτικό Ιράν, η Χεζμπολάχ και ο… Ασαντ! Τι κατάντια κι αυτή – κοτζάμ υπερδύναμη, να αναγκάζεσαι να συνεργαστείς με τον αλήστου μνήμης… «Αξονα του Κακού» για να πολεμήσεις τους τρελούς «πολεμιστές του Θεού» που εσύ η ίδια «κατασκεύασες», για να χτυπήσεις τους προηγούμενους εχθρούς σου!

Αντιμέτωπος λοιπόν με μια από τις χειρότερες κρίσεις τής ώς τώρα θητείας του, ο Μπαράκ Ομπάμα πάτησε βιαστικά το κόκκινο κουμπί του damage control, όπως αποκαλείται η επικοινωνιακή διαχείριση της πολιτικής ζημιάς. Ανατρέποντας την τακτική των τελευταίων ετών, να χτυπά δηλαδή τους τρομοκράτες μόνον από αέρος, ο Ομπάμα διέταξε τους στρατηγούς του να στείλουν το περασμένο Σάββατο την επίλεκτη «Δύναμη Δέλτα» για να σκοτώσει τον υποτιθέμενο «υπουργό πετρελαίου» του Ισλαμικού Κράτους, τον Αμπού Σαγιάφ, μέσα στη Συρία, και να δείξει με αυτόν τον τρόπο στην κοινή γνώμη ότι παραμένει…αρχιστράτηγος.

Η έφοδος στην καρδιά του «Χαλιφάτου» ήταν ό,τι έπρεπε για την ανάταξη της τρωθείσας αξιοπιστίας του πλανητάρχη – ιδανική ευκαιρία για τα Fox News όλου του κόσμου να βομβαρδίσουν τον θεατή με εντυπωσιακά γραφήματα και ηρωικά «ρεπορτάζ» (λέμε τώρα) για τη νυχτερινη μάχη με τους φανατικούς ισλαμιστές, όπως ακριβώς είχαν κάνει και πριν από τέσσερα χρόνια με τον Οσάμα.

Εχοντας προλειάνει κατάλληλα το έδαφος, οι Αμερικανοί spin doctors- χειραγωγοί των μαζών πέρασαν στο επόμενο στάδιο της «αντεπίθεσης», δίνοντας στη δημοσιότητα με καθυστέρηση τεσσάρων ετών τα έγγραφα που υποτίθεται πως βρέθηκαν στο κρησφύγετο του Αμποταμπάντ το 2011.

Σκοπός της όλης επιχείρησης ήταν, φυσικά, να αποκρούσουν τους ισχυρισμούς του Χερς και των πηγών του, σύμφωνα με τους οποίους ο Οσάμα ήταν ένας ανήμπορος κρατούμενος των Πακιστανών, χωρίς καμιά επιχειρησιακή δυνατότητα για οργάνωση τρομοκρατικών πληγμάτων σε βάρος των ΗΠΑ: να πείσουν, δηλαδή, το πόπολο ότι ο Οσαμα παρέμενε «δημόσιος κίνδυνος υπ’ αριθμόν ένα».
Για να το πετύχουν, λοιπόν, οι άνθρωποι της CIA παρουσίασαν το λεγόμενο «Ράφι του Μπιν Λάντεν», στο οποίο συμπεριλαμβάνονται δεκάδες τίτλοι αγγλόφωνων βιβλίων που ο Μπιν Λάντεν δήθεν διάβαζε, αλλά και μερικές εκατοντάδες γράμματα και προσωπικά έγγραφα του, φυσικά σε αγγλική μετάφραση, στα οποία υποτίθεται ότι σχεδίαζε διάφορα χτυπήματα, μεταξύ των οποίων και τη δολοφονία του Μπαράκ Ομπάμα.

Ανάμεσα στα βιβλία ξεχώριζε μάλιστα ένα του Νόαμ Τσόμσκι, ένα του Μπομπ Γούντγουορντ, και ένα για τους… Ιλουμινάτι! Το αποκορύφωμα της χυδαιότητας ήταν ο ισχυρισμός ότι βρήκαν, λέει, στον υπολογιστή του (υπερ-θρησκευόμενου ουαχαμπίτη) αρχιτρομοκράτη και αρκετά βίντεο πορνό, αλλά αυτά δεν δημοσιεύτηκαν… από τακτ! Λες και θα μπορούσε κανείς να εγγυηθεί την αυθεντικότητά τους…
Δυστυχώς για την αμερικανική προπαγανδιστική μηχανή, και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες χιλιάδων «ενσωματωμένων» ή απλά συνεργάσιμων δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο, που αναπαρήγαγαν πιστά όλες τις χαζομάρες που τους σερβιρίστηκαν, το «Ράφι του Οσάμα» δεν έπεισε σχεδόν κανέναν για τη «μαχιμότητα» του Σαουδάραβα πολυεκατομμυριούχου ή της από καιρό ημιθανούς οργάνωσής του. Το σημαντικότερο όμως είναι πως δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να αντικρούσουν το πιο «καυτό» σημείο των αποκαλύψεων του Χερς – τον ρόλο των Πακιστανών και Σαουδαράβων στενών συμμάχων των ΗΠΑ στην όλη σκοτεινή υπόθεση.



Γιώργος Τσιάρας/efsyn.gr


Δημοσίευση σχολίου

Blogger