Μια αξιοσημείωτη ιστορία για ένα παράξενο και απίστευτο γεγονός που βιώνεται από τον Paul Amadeus Dienach, τον συγγραφέα που  έζησε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα στην κεντρική Ευρώπη.

Ο Dienach έπασχε από μια σπάνια μορφή εγκεφαλίτιδας  και,  το 1921 έπεσε σε κώμα και παρέμεινε έτσι για έναν ολόκληρο χρόνο σε ένα νοσοκομείο της Γενεύης. 
 Κατά τη διάρκεια της κωματώδης κατάστασης  η συνείδηση ​​του ταξίδεψε στο μέλλον (κατά το έτος 3906 μ.Χ.) στο σώμα ενός άλλου άντρα και,  έμεινε εκεί για όλη τη διάρκεια της κωματώδης κατάστασης του. 
Όταν  ξύπνησε από το κώμα  κατέγραψε τα πάντα στο ημερολόγιό του. Ο Dienach, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι ένα νέο είδος ανθρώπου που ονομάζεται Homo Occidantalis Novus θα ακολουθήσει τον Homo sapiens. 
 Αν και αυτό ακούγεται αδύνατο και μάλιστα ευφάνταστο, αυτή η γραπτή αναφορά του Dienach ελήφθη πολύ σοβαρά από τους Τέκτονες, που κράτησε το εν λόγω βιβλίο του ως ένα καλά φυλαγμένο μυστικό.

Μόνο λίγοι εκλεκτοί είχαν  το προνόμιο της ανάγνωσης των  λεπτομερών από το χρονικό του Dienach, που αφορούν το μέλλον και το επόμενο εξελικτικό βήμα για την ανθρωπότητα.
Ένας μόνο μικρός αριθμός αντιτύπων τυπώθηκαν και δημοσιεύτηκαν στην Ελλάδα.

Στην ηλικία των 36 ο Dienach με εύθραυστη υγεία και μετά την ανάκτηση από το κώμα, αποφάσισε να πάει στην Ελλάδα το φθινόπωρο του 1922 με στόχο τη βελτίωση της υγείας του, λόγω του ήπιου κλίματός της . Καθώς επίσης και να διδάξει Γερμανικά για φοιτητές. 
Ένας από τους μαθητές του ήταν ο Γιώργος Παπαχατζής, ο οποίος αργότερα έγινε  Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελλάδα, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας και ένας από τους μεταρρυθμιστές του Διοικητικού Δικαίου στην Ελλάδα. Ακόμη  ήταν και  υψηλόβαθμο στέλεχος των Ελευθεροτεκτόνων.

Δύο χρόνια αργότερα ο  Dienach  βλέποντας την υγεία του να χειροτερεύει  και γνωρίζοντας ότι ο θάνατός του πλησιάζει αποφάσισε να πάει στην Ιταλία. Αλλά πριν φύγει, είχε άφησε το χαρτοφύλακα με τις  σημειώσεις του στο Παπαχατζής.

Πέθανε από φυματίωση  το πρώτο εξάμηνο του 1924.

Ο Γιώργος Παπαχατζής μετέφρασε τις σημειώσεις του Dienach σταδιακά σε μια περίοδο 14 χρόνων από το 1926 έως το 1940. 
Ήταν έκπληκτος από τις σημειώσεις που άφησε ο  Dienach. Αρχικά πίστευε πως ο δάσκαλός του είχε γράψει ένα μυθιστόρημα με πολύ περίεργο τρόπο. Αλλά όπως ο ίδιος συνειδητοποίησε αργότερα ότι αυτό τελικά ήταν τα απομνημονεύματα του  Dienach.

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και ο εμφύλιος πόλεμος που ακολούθησαν  στην Ελλάδα  έγιναν η αιτία να σταματήσει ο  Παπαχατζής την μετάφραση. 


Όταν μετά από την περίοδο αυτή ολοκληρώθηκε η μετάφραση ο Παπαχατζής μοίρασε τις σημειώσεις μόνο μέσα σε πολύ κλειστό κύκλο μασόνων  υψηλότερου βαθμού. Οι σημειώσεις κυκλοφόρησαν και  οι πληροφορίες  αυτές θεωρήθηκαν μεταξύ των Τεκτόνων υψίστης σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας και 0 Dienach θεωρήθηκε προφήτης της σύγχρονης εποχής.

Μέχρι το 1972, οι μεταφρασμένες σημειώσεις του Dienach ήταν διαθέσιμες εντός των στενών μασονικών κύκλων. Πίστευαν ότι δεν θα πρέπει να διατίθενται οι πληροφορίες αυτές στις μάζες.

Το 1972, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στην Ελλάδα, ο Παπαχατζής δημοσιεύσε  το βιβλίο του Dienach και ήρθε αμέσως αντιμέτωπος με την επίθεση της Εκκλησίας.
 Έχασε τη δουλειά του  κατηγορήθηκε ως αιρετικός από την Εκκλησία  και τα αντίγραφα του βιβλίου εξαφανίστηκαν γρήγορα.

 Μόνο λίγα παρέμεινε....

Μια άλλη προσπάθεια δημοσίευσης έγινε το 1979, αλλά και πάλι τα βιβλία εξαφανίστηκαν...


Τώρα, για πρώτη φορά, το ημερολόγιο του Dienach έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για να κυκλοφορήσει στο κοινό...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger