Tην υπογραφή του Greek Stream από τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα στην επικείμενη επίσκεψή του στην Αγία Πετρούπολη ανακοίνωσε πριν λίγο ο Π.Λαφαζάνης από το βήμα της Βουλής.

Σε δήλωση – προαναγγελία υπογραφής μνημονίου συνεργασίας για την κατασκευή του ρωσικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Πετρούπολη στις 18-20 Ιουνίου προχώρησε ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης στη Βουλή.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης μιλώντας στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, προκειμένου να υποστηρίξει την τροπολογία για την δημιουργία της «Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων ΑΕ»  είπε πως οι συνομιλίες για την κατασκευή του ρωσικού αγωγού βρίσκονται σε «προχωρημένο στάδιο» και πρόσθεσε: «πιθανολογείται ότι αυτή η συμφωνία μπορεί να υπογραφεί από την κυβερνητική αντιπροσωπεία υπό τον πρωθυπουργό στην Πετρούπολη».

Ο υπουργός μάλιστα αστειεύτηκε αποκαλώντας την Αγία Πετρούπολη ως «Λένινγκραντ»!

«Πετρούπολη, Λένινγκραντ, πείτε το όπως θέλετε» ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης για να υποστηρίξει πως «καμιά φορά οι λαοί διαμορφώνουν τοπωνύμια τα οποία παραμένουν ανεξάρτητα από τις ονομασίες που δίνει η κυβέρνηση». 

Αναφορικά με την επιδιωκόμενη επανέλαβε πως «είναι πολύ πιθανό κατά την διάρκεια της παραμονής της κυβερνητικής αντιπροσωπείας υπό τον πρωθυπουργό στην Πετρούπολη να γίνει η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας για τον αγωγό» και σε άλλο σημείο επισήμανε πως «μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα έργα μετά την μεταπολίτευση. Πάνω από 2 δισ. ευρώ και έργο που διαμορφώνει την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο… Θα υπάρξει μεγάλη κίνηση κεφαλαίων και δημιουργία θέσεων εργασίας στην Μακεδονία».

Ο ίδιος σημείωσε ότι παράλληλα προχωρά η κατασκευή του αγωγού TAP ενώ «υπάρχουν  προϋποθέσεις για διέλευση και άλλων αγωγών από Ιράν και Τουρκμενιστάν».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger