Tα βροντάνε Μπόμπολας, Κοντομηνάς, Κυριακού, Βαρδινογιάννης και Ψυχάρης. Δεν πρόκειται να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που σχεδιάζει η κυβέρνηση και έτσι θα αφήσουν το πεδίο ελεύθερο να παίζουν μπάλα ο Γιώργος Κουρής και ο Φίλιππας Βρυώνης. Σ΄αυτούς τους δύο θα προστεθεί και έλληνας εφοπλιστής ο οποίος διαχειρίζεται ρωσικά κεφάλαια και θέλει να αρπάξει την συχνότητα του Mega!

Oι παραδοσιακοί καναλάρχες ετοιμάζονται να γυρίσουν την πλάτη στην διαδικασία της κυβέρνησης με αποτέλεσμα το ελληνικό μηντιακό τοπίο να αλλάξει άρδην.

Μάλιστα οι ιδιοκτήτες των σημερινών καναλιών ετοιμάζονται να προσφύγουν στα ευρωπαικά δικαστήρια όπως είχε γίνει και με τον Βασικό Μέτοχο. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο οι επιχειρηματίες να εγκαταλείψουν τις υφιστάμενες επιχειρήσεις στην τύχη τους ώστε να «σκάσουν» και να διεκδικήσουν νέες άδειες για σταθμούς οι οποίοι θα ξεκινήσουν χωρίς να επιβαρύνονται από δάνεια, προσωπικό με συγκεκριμένες σχέσεις εργασίας κ.λπ.

Πάντως η κυβέρνηση σύμφωνα με το σχέδιο που κατέθεσε στους θεσμούς  προϋπολογίζονται έσοδα 440 εκατ. ευρώ από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ειδικότερα, 100 εκατ. ευρώ αναφέρεται ότι θα προέλθουν από την εφαρμογή του φόρου 20% επί των διαφημίσεων. Είναι απορίας άξιο πώς θα επιτευχθεί ο στόχος των 100 εκατ. ευρώ, όταν ο ετήσιος τζίρος των διαφημίσεων στην τηλεόραση είναι σήμερα της τάξης των 200 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον ποσό 120 εκατ. ευρώ προϋπολογίζεται ότι θα εισπραχθεί από τις άδειες τηλεοπτικού περιεχομένου των σταθμών. Επίσης, ποσό 220 εκατ. ευρώ υποστηρίζει η κυβέρνηση ότι θα εισπραχθεί από τα καθυστερημένα τέλη συχνοτήτων της αναλογικής περιόδου, που είναι 2% επί του τζίρου. Δεδομένου ότι τα εθνικής εμβέλειας κανάλια έχουν εξοφλήσει τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις, προφανώς φαίνεται ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να πιέσει τους ιδιοκτήτες των 105 περιφερειακών καναλιών να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Υπάρχει και το θέμα που συνδέεται με τις αποφάσεις του υπουργού Επικρατείας να διεκδικήσει αναδρομικά τα τέλη χρήσης συχνοτήτων από το 2011 έως και το 2014, συνολικού ύψους 24.150.633,93 ευρώ από τα πανεθνικής εμβέλειας κανάλια. Ηδη το πρώτο θερμό επεισόδιο διαδραματίστηκε στις δικαστικές αίθουσες, όπου οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας κατέθεσαν και κέρδισαν αίτηση αναστολής πληρωμής των συγκεκριμένων τελών μέχρι και την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης. Το αίτημα των καναλιών υποστήριξαν στο δικαστήριο δύο καθηγητές του Διοικητικού Δικαίου που προσέλαβε γι’ αυτόν τον λόγο η Ενωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), οι κύριοι Πάνος Λαζαράτος και Χαράλαμπος Χρυσανθάκης.

Πάντως σε περίπτωση που τελικά οι σημερινοί καναλάρχες αποφασίσουν να μην συμμετάσχουν στον διαγωνισμό σίγουρα μία άδεια θα περάσει στα χέρια του έλληνα εφοπλιστή ο οποίος διαχειρίζεται ρωσικά κεφάλαια.

Σ΄ αυτή την περίπτωση και στα πλαίσια της πολιτιστικής προπαγάνδας Ρωσίδες τηλεπαρουσιάστριες θα αντικαταστήσουν τις ελληνίδες. Ηδη ακούγεται το όνομα της πανέμορφης ρωσίδας Vera Brezhneva-EIKONEΣ η οποία κάνει εντατικά ιδιαίτερα στην ελληνική γλώσσα.

Στις 16 Οκτωβρίου 2008 η Βέρα αναδείχθηκε «Τηλεπαρουσιάστρια της χρονιάς» σύμφωνα με το περιοδικό «Glamour».

Μεγάλωσε σε μεγάλη αγαπημένη οικογένεια με άλλες τρεις αδερφές και στην παιδική της ηλικία είχε διάφορα ενδιαφέροντα, επισκεπτόμενη μαθήματα κεντήματος, δακτυλογραφίας, παίζοντας χάντμπολ, καράτε και κάνοντας ρυθμική γυμναστική.

Περισσότερο απ' όλα όμως, αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό πόρταλ Russia Beyond the Headlines, της άρεσαν τα μαθήματα στον τοπικό θεατρικό σύλλογο. Εκεί γεννήθηκε και το πάθος της για δημιουργία. Στο τέλος του 2002 περνώντας από κάστινγκ βρέθηκε στο μουσικό συγκρότημα «VIA Gra» και μετακόμισε στο Κίεβο.

Η απαράμιλλη εργασία της και η διαρκής προσπάθεια προσωπικής βελτίωσης τη βοήθησαν όχι μόνο να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι του επιτυχημένου συγκροτήματος, αλλά και να κάνει από το 2007 σόλο καριέρα.

Τα σπουδαιότερα κατορθώματά της όμως, σύμφωνα με την ίδια τη Βέρα, ήταν η γέννηση των δυο κοριτσιών της, της Σόνια (2001) και της Σάρα (2009).

Στις 16 Οκτωβρίου 2008 αναδείχθηκε «Τηλεπαρουσιάστρια της χρονιάς» σύμφωνα με το περιοδικό «Glamour και ένα χρόνο αργότερα βγήκε η ταινία «Έρωτας σε μια μεγάλη πόλη», στην οποία έπαιζε έναν από τους βασικούς γυναικείους ρόλους. Ο ίδιο έτος η Βέρα κέρδισε το βραβείο της χρονιάς «World Fashion Awards 2009» ενώ μόλις πέρυσι κατέλαβε την 1η θέση στη λίστα «Η πιο σεξουαλική γυναίκα της Ρωσίας» που συνέταξε το περιοδικό «ΜΑΧΙΜ».


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger