«Θα προστατεύσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός πριν από τη συνάντησή με τον Γιούνκερ
«Επιδιώκουμε συμφωνία για την επιστροφή στην ανάπτυξη της Ελλάδας μέσα στην ευρωζώνη», είπε ο κ. Τσίπρας προσερχόμενος στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
«Προσερχόμαστε με στόχο να πετύχουμε μια οικονομικά βιώσιμη συμφωνία. Με στόχο να αφήσουμε πίσω μας τα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα. Να σώσουμε τις συντάξεις και τους μισθούς» είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας για τα «συστατικά» που θα έχει η συμφωνία που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Με στόχο να αποφύγουμε υπερβολικές και παράλογες αυξήσεις στον ηλεκτρισμό και τη μεσαία λαϊκή οικογένεια. Με στόχο να επαναφέρουμε την κανονικότητα στις εργασιακές σχέσεις και ταυτόχρονα να προωθήσουμε τις αναγκαίες και δίκαιες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με στόχο την αναδιανομή των βαρών, την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς». Μάλιστα, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως «αυτά είναι για μας τα κλειδιά μιας συμφωνίας».

Γιούνκερ: Δεν ξέρω αν θα έχουμε συμφωνία σήμερα με την Ελλάδα
Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα.
«Δεν ξέρω αν θα έχουμε συμφωνία σήμερα (22/06/2015) με την Ελλάδα», είπε ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος υποδέχθηκε στις Βρυξέλλες τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και διοργανώνει τη σημερινή συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών.

Ο έλληνας πρωθυπουργός θα έχει σήμερα σειρά συναντήσεων στις Βρυξέλλες, με την ελληνική αντιπροσωπεία να αποτελείται από τους Γιάννη Δραγασάκη, Γιάνη Βαρουφάκη, Νίκο Παππά, Ευτύχη Τσακαλώτο και τον επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργο Χουλιαράκη.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές αντιμετώπιζαν σήμερα με συγκρατημένη αισιοδοξία τις επικείμενες διαβουλεύσεις, εκτιμώντας ότι έχει καλυφθεί μεγάλη απόσταση.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger