Μέσα σε μόλις 50΄ οι θεσμοί απέρριψαν τις ελληνικές προτάσεις σύμφωνα με το Bloomberg.

Οπως όλα δείχνουν πάμε με χίλια σε capital controls και κλειστές τράπεζες ώστε η κυβέρνηση Τσίπρα να μην έχει καν την επιλογή των εκλογών. Οι εξελίξεις είναι δραματικές. Ηδη κάποιοι εκτιμούν ότι ο Τσίπρας θα έχει την τύχη του Παπανδρέου στις Κάννες.

Χειρότερα δεν γίνεται! Μέσα σε χρόνο ρεκόρ, οι εκπρόσωποι των θεσμών φαίνεται πως απέρριψαν το τρισέλιδο με την νεά βελτιωμένη πρόταση της ελληνικής πλευράς σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της ΕΕ, στο Βloomberg. Οπως υποστήριξε πρόκειται για ένα ασαφές αναμάσημα των αρχικών ελληνικών προγραμμάτων.

Σε ερώτηση του «Κουρδιστού Πορτοκαλιού» σε κυβερνητικό στέλεχος για το τι θα γίνει τώρα απάντησε ότι "τελευταία ευκαιρία εξεύρεσης κοινού τόπου είναι η αυριανή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Αγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολαντ",  η οποία όμως βρίσκεται στον αέρα μετά κι απ αυτή την εξέλιξη! 

Αν δεν τα βρουν ούτε με Μέρκελ-Ολαντ  οπως είπε,  τότε δόση προς τους δανειστές στο τέλος του μήνα Γιοκ! 

Τελευταία εξέλιξη το Non Paper απο το Μαξίμου που σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις: 

"Η ελληνική κυβέρνηση, μετά την έκφραση αντίθεσης απ’ όλα τα ελληνικά κόμματα στην πρόταση των θεσμών, συνεχίζει την διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο, στη βάση της πρότασης που τους έχει καταθέσει.

Στην κατεύθυνση αυτή παρέδωσε χθες στον Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί δύο συμπληρωματικά κείμενα προτάσεων με στόχο αφενός να κλείσει η διαφορά στο δημοσιονομικό με εναλλακτικές προτάσεις, και αφετέρου να προσδιοριστεί ένα εφικτό σχέδιο βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει την ανταλλαγή απόψεων με τους θεσμούς σε πολιτικό επίπεδο, περιμένοντας με ενδιαφέρον την επίσημη τοποθέτησή τους." 

Σύμφωνα με προηγούμενο ρεπορτάζ του συντάκτη μας  Gustave Rey "Κουρδιστού Πορτοκαλιού" από 47 έγιναν 3 οι σελίδες με την αντιπρόταση που υπέβαλλαν προς τους δανειστές ο Νίκος Παππάς, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και o Γιώργος Χουλιαράκης, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο.  Στόχος είναι να βρεθεί κοινός τόπος στις διαπραγματεύσεις πριν απο το νέο κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα-Μέρκελ-Ολαντ.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή  οι προτάσεις αφορούν το συνταξιοδοτικό και το ΦΠΑ. Τα δύο κύρια σημεία ασυμφωνίας μαζί με το θέμα του χρέους.  Επίσης γίνονται συζητήσεις και για το πως θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενο στον προυπολογισμό ώς το τέλος του 2016.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελληνική πλευρά ζητάει να αναλάβει τα ομόλογα της ο Ευρωπαικός Μηχανισμός Σταθερότητας και αυτός να αποπληρώσει την ΕΚΤ. Επίσης η Αθήνα ζητάει απο την ΕΚΤ να αυξήσει το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων, έτσι ώστε οι Ελληνικές τράπεζες να μπορούν να αγοράζουν περισσότερο ελληνικό χρέος. Αυτό θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της και να αποφύγει τον κίνδυνο χρεοκοπίας.  

Την αντιπρόταση οι δανειστές την παρέλαβαν χθες το βράδυ και σήμερα απο πολύ νωρίς το πρωί την εξετάζουν, σε νέες διαβουλεύσεις με την τριμερή Ελληνική αντιπροσωπεία που βρίσκεται στις Βρυξέλλες. 

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger