Οι αγρότες ακόμη και χωρίς κινητοποιήσεις απειλούν να ρίξουν την κυβέρνηση.

Όπως είχε αποκαλύψει την Κυριακή το tribune.gr στο δημοσίευμα του με τίτλο «Ανταρσία για τους αγρότες ετοιμάζουν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας», μεγάλος αριθμός βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν εκφράσει στο μεταβατικό πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγελο Μεϊμαράκη την πρόθεση τους να καταψηφίσουν τον διπλασιασμό της φορολογίας των αγροτών.

Την Δευτέρα το βράδυ, εμμέσως πλην σαφώς ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ , επιβεβαίωσε το tribune.gr, δηλώνοντας σχετικά με το θέμα της φορολογίας των αγροτών, ότι πρόκειται για καταστροφικά μέτρα, αφήνοντας «ανοιχτό» το ενδεχόμενο καταψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου.
«Θα ψηφίσουμε κατά συνείδηση» τόνισε χαρακτηριστικά, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Πάντως το συγκεκριμένο μέτρο για την αύξηση από το 13% στο 26% της φορολόγησης των εισοδημάτων των αγροτών αφαιρέθηκε από το νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή την Τετάρτη και με την άδεια των Βρυξελλών.

Το θέμα πάντως, έχει ανησυχήσει και τους Ευρωπαίους εταίρους που φέρεται να έχουν πληροφορηθεί, ότι όχι μόνο οι αντιφρονούντες στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ένας πολύ μεγάλος αριθμός βουλευτών έχει εκφράσει την πρόθεση να καταψηφίσει την αύξηση της φορολογίας των αγροτών.

Πάντως, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές το σχετικό μέτρο θα έρθει προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή στις 5 Αυγούστου, «πακέτο» με την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.


ΠΗΓΗ


* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger