Τη βεβαιότητα ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι ένα μάλλον απίθανο σενάριο εξέφρασε μιλώντας στο CNN o διευθυντής της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, Josef Joffe, υποστηρίζοντας πως οι απειλές της Γερμανίας «δεν είναι αξιόπιστες».

Η Άνγκελα Μέρκελ «ξέρει ότι δεν θέλει να έχει ένα πτώμα στα χέρια της – όχι στην Ευρώπη, όχι στη δική της Ευρώπη», εκτίμησε ο Joffe.

Και πρόσθεσε: «Δεν θα υπάρξει Grexit, ούτε με εξαναγκασμό ούτε εθελοντικά. Ο απλός λόγος, που πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν, είναι ότι ακόμα και με ένα Grexit, η Ελλάδα παραμένει στην Ευρώπη, και άρα θα έχει πρόσβαση σε αμέτρητα χρήματα… Το μόνο πράγμα που αλλάζει είναι οι πηγές από τις οποίες βγαίνουν τα λεφτά».

Όσο για την έκθεση του ΔΝΤ περί της (μη) βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ο Joffe σχολίασε: «Είπανε, ακούστε κυρίες και κύριοι, η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει. Αν το ΔΝΤ σου το λέει αυτό, είναι μία ηχηρή νίκη για τον Τσίπρα».

Αναφερόμενος στην τακτική του Έλληνα πρωθυπουργού, που θεωρεί ότι δικαιώνεται, ο Joffe ανέφερε: «Έχει πει στους Ευρωπαίους ‘ξέρετε κάτι; Ελάτε να μας τιμωρήσετε. Θα τιμωρήσετε τους εαυτούς σας ακόμα περισσότερο. Θέλετε αλήθεια να καταρρεύσει η οικονομία σας; Θέλετε αλήθεια χάος στους δρόμους; Θέλετε άλλη μία θύελλα στη Βαστίλλη; Δεν το θέλετε, σωστά;’».

Έτσι, ο Joffe θεωρεί πως η Ελλάδα έχει κερδίσει το παιχνίδι. «Περιμένετε μερικές μέρες και θα δείτε», εκτίμησε.


ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger