Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις «μυρίζουν» από τις Βρυξέλλες μετά το ναυάγιο στο χθεσινό Eurogroup αλλά και τις διαρροές από ξένους για το έλλειμμα αξιοπιστίας που υπάρχει.

Φαίνεται ότι οι δανειστές θέλουν να τελειώσουν εδώ και τώρα την κυβέρνηση Τσίπρα επειδή πιστεύουν ότι ακόμη κι αν συμφωνήσουν σήμερα δεν πρόκειται να εφαρμοστούν τα μέτρα.
Πιστεύουν ότι τους έχουν κοροϊδέψει τόσο πολύ οι Έλληνες που πλέον δεν πρόκειται να δεχθούν ακόμη και τις μετάνοιες που κάνουν ο Τσακαλώτος και την αποκήρυξη Βαρουφάκη. 

Η τρόικα εκτιμά ότι μπορεί οι Έλληνες να πάρουν τα λεφτά της δόσης και στη συνέχεια να την κάνουν για τη δραχμή αλλά πιο συντεταγμένα.
Φοβούνται ότι θα γίνουν αυτοί οι «χορηγοί» της χρεοκοπίας που μπορεί να έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση, γι’ αυτό τηρούν σκληρή στάση.

Οι φήμες ότι τέθηκε ζήτημα αξιοπιστίας της Ελλάδας και η διαρροή του εγγράφου του Σόιμπλε για Grexit 5 ετών και ανθρωπιστική βοήθεια ή εκχώρηση ακινήτων 50 δις ευρώ, ήταν σχεδιασμένο. Και το ίδιο σχεδιασμένη φαίνεται η αντίδραση των Φινλανδών που φέρεται να έδωσαν εντολή για διαπραγμάτευση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Το κλίμα έχει βαρύνει πάρα πολύ αν και η κυβέρνηση έχει πάει με τις ψήφους 251 βουλευτών και φαίνεται ότι το ζήτημα της ειλικρίνειας και της αξιοπιστίας είναι το προκάλυμμα του μεγάλου σχεδίου των ξένων. 

Να διώξουν δηλαδή τον Τσίπρα και να προχωρήσουν σε μια κυβέρνηση με την οποία θα συνεννοούνται και δεν θα φοβούνται μήπως δεν εφαρμόζουν τα συμφωνηθέντα.

Μπορεί αυτό να φαίνεται ως μια ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, όμως, όταν έχει καεί στον χυλό του Βαρουφάκη φυσάς και το γιαούρτι του Ευκλείδη. 

Πρόκειται για ξεκάθαρο γερμανικό σχέδιο να φύγει ο Τσίπρας το ταχύτερο και αν εμείς θέλουμε μνημόνια είναι γνωστό ότι πρέπει να κάνουμε ότι μας λένε.

Αν ισχύει αυτό τότε δεν αποκλείεται σήμερα ή αύριο να υπάρξει αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, αν και τα έχουν βρει ως προς τα μέτρα. 

Με δεδομένο ότι στις 20 Ιουλίου χρεοκοπούμε χωρίς βοήθεια, η επόμενη εβδομάδα θα είναι κολασμένη. Δεν αποκλείεται δηλαδή να οδηγηθεί ο πρωθυπουργός σε παράδοση της εντολής διακυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σε έναρξη διαδικασίας διερευνητικών εντολών.

Μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας είναι το μόνο που μπορεί να σώσει την Ελλάδα αυτή τη στιγμή εντός του ευρώ, καθώς η άμεση προσφυγή στις κάλπες θα την διέλυαν εντελώς. Επομένως, μην αποκλείσετε νέα κυβέρνηση χωρίς τον Τσίπρα πρωθυπουργό αλλά με τη στήριξη των κομμάτων που ψήφισαν και προχθές την εξουσιοδότηση. 

Αυτή η κυβέρνηση θα μπορούσε να επικυρώσει τη συμφωνία και να την εφαρμόσει έχοντας πάρει «ψήφο εμπιστοσύνης» και από τους δανειστές.


ΠΗΓΗ
* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger