Διάχυτη είναι στο Μέγαρο Μαξίμου η αίσθηση πως δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία εάν δεν παραιτηθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δανειστές άλλωστε διαπιστώνουν ότι η κυβέρνηση μία εβδομάδα μετά το σαρωτικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, υποχωρεί διαρκώς σοκαρισμένη και η ίδια από την αδυναμία της να διαχειρισθεί τόσο το ΟΧΙ, όσο και όλα όσα υποσχέθηκε στα ανέμελα χρόνια που βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Τώρα πλέον τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κοντεύουν να καταργήσουν από το λεξιλόγιό τους ακόμη και την λέξη Θεσσαλονίκη.

Προβληματισμός αλλά και εκνευρισμός επικρατεί στην κυβέρνηση για τη στάση ορισμένων χωρών στη συνεδρίαση του Eurogroup, καθώς αντιστέκονται με κάθε τρόπο στην τελική επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας-δανειστών.

Όπως αναφέρουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, «οι θεσμοί εισηγήθηκαν θετικά στο Eurogroup, ενώ οι όποιες παρατηρήσεις ενσωματώθηκαν. Συμφωνήθηκε, μάλιστα, και σχετικό χρονοδιάγραμμα.

Και ενώ υπήρχε κατ' αρχήν συμφωνία, μια ομάδα χωρών έβαζε συνεχώς θέμα "αξιοπιστίας" χωρίς, όμως, να συγκεκριμενοποιεί τι πρέπει ακριβώς να γίνει.

Είναι σαφές ότι κάποιες χώρες, για λόγους που δεν σχετίζονται με τις μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα, δε θέλουν να υπάρξει συμφωνία».

Περισσότερα μέτρα λιτότητας αλλά και ελάφρυνση του χρέους από το ΔΝΤ βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο αποψινό Eurogroup το οποίο βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη ενώ οι Γερμανοί ωθούν ανοιχτά σε μία έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ, αναφέρει ο Πολ Μέισον στο Twitter. 
«Ζητήθηκε από την Ελλάδα περισσότερη λιτότητα - το γερμανικό πλάνο για Grexit δεν θα πετύχει - Ο Τσακαλώτος δε μπορεί να υπογράψει χωρίς κουβέντα για το χρέος», γράφει ο δημοσιογράφος του Channel 4 για την μέχρι τώρα εξέλιξη του Eurogoup. 

ΠΗΓΗ
* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger