Ενας (ακόμη) Σερρέος, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Κώστας Χρυσόγονος, αναλαμβάνει σύμφωνα με ένα τελευταίο σενάριο πρωθυπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης που θα σχηματισθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Οι εταίροι θα ζητήσουν από το Αλέξη Τσίπρα να περάσει μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες 3-4 φαρμακερά νομοσχέδια που θα ανατινάζουν το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό αλλά και την περίφημη δημόσια διοίκηση που γνωρίζαμε ως τώρα. Σε ένα από τα νομοσχέδια θα γίνεται αναφορά στην δημιουργία ανεξάρτητης αρχής (θα συμμετέχουν σ΄αυτή και στελέχη της Κομισιόν) η οποία θα έχει την εποπτεία της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων για όλο το διάστημα που διαρκεί το νέο μνημόνιο.

Απώτερος στόχος είναι η κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο. Ο σκληρός πυρήνας των εταίρων εκτιμά ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα μπορέσει να περάσει από την Βουλή αυτά τα Νομοσχέδια χωρίς να υπάρξει μακελειό στα κόμματα της συγκυβέρνησης.  Είναι ενδεικτική δήλωση του κ. Σέλινγκ, Αυστριακού ΥΠΟΙΚ:

«Είναι σίγουρα μία θετική έκπληξη από την Ελλάδα, η υπερψήφιση της συμφωνίας. Ωστόσο απαιτούνται συγκεκριμένες εγγυήσεις από τους Ελληνες για τα όσα θέλουν να εφαρμόσουν. Υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας ανάμεσα στους εταίρους και την Ελλάδα. Οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης έχουν αμφιβολίες για το πως θα εφαρμόσει η Ελλάδα τις προτάσεις της».

Εάν οι ψήφοι των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν ξεπερνούν τους 130, ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι αναγκασμένος να πάρει πρωτοβουλία για την δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης-χωρίς τον ίδιο (δεν θα γίνω Παπαδήμος).

Σ΄ αυτή την περίπτωση θα σχηματισθεί κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ λοιπόν ακούγεται έντονα το όνομα του συνταγματολόγου Κώστα Χρυσόγονου ως μεταβατικού πρωθυπουργού.

Ο Χρυσόγονος γεννήθηκε στις Σέρρες το 1961.

Πτυχίο του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1983 με βαθμό άριστα (9.90/10).

Διδάκτορας του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αννοβέρου Γερμανίας το 1987 με βαθμό magna cum laude. Λέκτορας του Τμήματος  Νομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1990, επίκουρος καθηγητής το 1993, αναπληρωτής καθηγητής το 1999, καθηγητής το 2003.

Μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής το 1993-1995, του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης το 1994-1997, του Δ.Σ. της ΕΤΒΑ το 1999-2001.

Σύμβουλος Σπουδών του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης το 1994-1997. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε μεγάλο αριθμό επιστημονικών συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ξένες γλώσσες: Αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά.

ΠΗΓΗ
* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger