Κλιμακώνεται η μάχη για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων. Πακέτο μέτρων προωθεί η Κυβέρνηση. Σε ποια πρατήρια θα απαγορεύεται η πώληση καυσίμων

Στην απαγόρευση πώλησης καυσίμων σε πρατήρια που δεν έχουν εφαρμόσει τα προβλεπόμενα για το σύστημα εισροών - εκροών, προχωρά η κυβέρνηση.

Η εν λόγω απόφαση αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της κυβέρνησης για τη λήψη μέτρων πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Ειδικότερα, όπως αποφάσισε η Μόνιμη Διϋπουργική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, μετά από εισήγηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, θα απαγορεύεται η πώληση καυσίμων σε πρατήρια που δεν έχουν εφαρμόσει τα προβλεπόμενα για το σύστημα εισροών - εκροών και δεν βρίσκονται αναρτημένα στον «ΛΕΥΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ» της ιστοσελίδας του Υπουργείου Οικονομικών.
Πιο συγκεκριμένα, ελήφθησαν αποφάσεις για:

Α. Την επίσπευση με τους πλέον ταχείς ρυθμούς της ολοκλήρωσης του θεσμικού πλαισίου που έχει ψηφιστεί εδώ και χρόνια αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί και ειδικότερα:

1. Απαγόρευση πώλησης καυσίμων σε πρατήρια που δεν έχουν εφαρμόσει τα προβλεπόμενα για το σύστημα εισροών - εκροών.

2. Χρήση μοριακών ιχνηθετών σε όλα τα καύσιμα.

3. Τοποθέτηση GPS σε πλωτά και επίγεια μεταφορικά μέσα καθώς και SLOPS (υγρά απορρίμματα πλοίων).

4. Εντατικοί έλεγχοι αν εφαρμόζεται ο νόμος περί τοποθέτησης συστήματος εισροών-εκροών στις τελωνειακές αποθήκες.

5. Σάρωση όλων των πρατηρίων πετρελαίου θέρμανσης με μικτό κλιμάκιο ελέγχου για την τήρηση των προβλεπόμενων τοποθέτησης και παραγωγικής λειτουργίας του συστήματος εισροών-εκροών.

Β. Την παρέμβαση με νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες για:

1. Δημιουργία επιχειρησιακού κέντρου ελέγχου-συντονισμού.

2. Εφαρμογή του συστήματος εισροών-εκροών σε όλες τις δεξαμενές.

3. Σύστημα σφράγισης σε επίγεια μεταφορικά μέσα ενεργειακών πόρων και αποσφράγισης μόνο από τον πρατηριούχο.

4. Σύνταξη Μητρώου Δεξαμενών χωρητικότητας άνω των 4 τόνων.

Στη χθεσινή σύσκεψη της Μόνιμης Διϋπουργικής Επιτροπής για τη καταπολέμηση της Διαφθοράς, προήδρευσε ο αρμόδιος Υπουργός Επικρατείας κ. Παναγιώτης Νικολούδης, και συμμετείχαν (τα τακτικά μέλη) ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Τρύφων Αλεξιάδης, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Τέρενς Κουίκ, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης για τη Διαφάνεια κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Παύλος Πολάκης, ο Γενικός Γραμματέας καταπολέμησης της Διαφθοράς κ. Γιώργος Βασιλειάδης, ο κ. Μιχάλης Καλογήρου νομικός σύμβουλος του Υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά και εξειδικευμένοι συνεργάτες τους.

Πηγή:news247


* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...


Δημοσίευση σχολίου

Blogger