Ο John Rizzo, υπήρξε δικηγόρος της CIA για 33 ολόκληρα χρόνια. Πρόσφατα, εξέδωσε ένα βιβλίο με τον τίτλο “Company Man: Thirty Years of Controversy and Crisis in the CIA”, όπου αποκαλύπτει πως η υπηρεσία είχε αρκετές φορές στρατολογήσει γνωστούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών.
Ισχυρίζεται πως οι διασημότητες της βιομηχανίας του κινηματογράφου αποτελούν τους ιδανικούς κατασκόπους, αφού η CIA είχε ανέκαθεν ιδιαίτερες επαφές με το χώρο της διασκέδασης, έχοντας συνάψει σχέσεις με παραγωγούς, διευθυντές, στελέχη και γνωστούς ηθοποιούς.


Τόσο η ισχύς που συγκεντρώνουν όσο και η διασημότητα τους είναι άριστα χαρακτηριστικά ενός καλού κατασκόπου, γράφει ο Rizzo. Οι παράγοντες του κινηματογράφου, έχουν πρόσβαση σε απειράριθμα μέρη, ταξιδεύουν στο εξωτερικό, είναι υπεράνω πάσης υποψίας και συναντώνται με αξιωματούχους κυβερνήσεων σε μια συνήθως χαλαρή ατμόσφαιρα, χωρίς πολλές αναστολές και τυπικότητες. Απολαμβάνουν μια ελευθερία κινήσεων στο εξωτερικό, που κάποιες φορές είναι άγνωστη ακόμα και στους υπαλλήλους της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Μάλιστα, ο δικηγόρος αναφέρει πως η υπηρεσία είχε προσεγγίσει γνωστό ηθοποιό για να του προτείνει «συνεργασία», αλλά προέκυψε κάτι αναπάντεχο: αντί χρημάτων ως αμοιβή (50.000 δολάρια), ο ηθοποιός ζητούσε να τον προμηθεύσουν με την καλύτερη κοκαΐνη της αγοράς, για αυτό το ποσό. Για την ιστορία πάντως, ο Rizzo αναφέρει πως η CIA απέρριψε την προσφορά.

news.gr


* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger