«Ντου» της Αντιτρομοκρατικής στην Κοζάνη! Ο 57χρονος συλληφθείς διδάσκει στη Λιψία και είναι γιος αστυνομικού από την Κρήτη

Γρίφο, τον οποίο καλείται να λύσει η Αντιτρομοκρατική, αποτελεί ο εντοπισμός ενός πραγματικού οπλοστασίου με πολυβόλα, χειροβομβίδες, χιλιάδες σφαίρες και εκρηκτικά, σε ερειπωμένο σπίτι στην Κοζάνη. Το μεικτό κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας αναζήτησε και βρήκε τον ιδιοκτήτη της κατοικίας, ωστόσο οι απαντήσεις που έδωσε προβλημάτισαν περαιτέρω τους αστυνομικούς.

Η Αντιτρομοκρατική «ξετρύπωσε» το οπλοστάσιο ύστερα από ανώνυμη καταγγελία που έγινε στην θυπηρεσία. Οταν επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη, εκείνος υποστήριξε ότι έχει στην κατοχή του «ένα πιστόλι και ακόμη ένα όπλο». Ενα εικοσιτετράωρο αργότερα δόθηκε το πράσινο φως για να γίνει έρευνα και σύντομα αστυνομικοί έκαναν έφοδο στον χώρο. Σε διάστημα λίγων λεπτών οι ισχυρισμοί του ιδιοκτήτη κατέπεσαν, καθώς συνολικά εντοπίστηκαν δύο υποπολυβόλα, ένα πολεμικό τυφέκιο FN, 10 χειροβομβίδες, περίπου 2.000 σφαίρες, εκρηκτική ύλη ΤΝΤ, οπλοβομβίδα και στρατιωτικά ρούχα!

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ιδιοκτήτης είναι 57 ετών και δήλωσε ότι είναι καθηγητής πανεπιστημίου στη Λιψία. Κληθείς να δώσει εξηγήσεις για τον οπλισμό, ο καθηγητής υποστήριξε ότι αγόρασε τα όπλα πριν από 15 με 17 χρόνια, καθώς ισχυρίστηκε ότι είναι συλλέκτης. Είπε ακόμη ότι προετοιμαζόταν για έναν γάμο στην Κρήτη. Ομως, όταν ρωτήθηκε για τη χρήση των χειροβομβίδων στον γάμο δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις.

Εξετάζοντας τον φάκελό του, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 57χρονος είναι γιος αστυνομικού από την Κρήτη και ότι η μητέρα του κατάγεται από την Πτολεμαΐδα, ενώ βεβαίωσαν ότι δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν. Μέχρι στιγμής οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν «βλέπουν» συσχετισμό με την τρομοκρατία και ερευνούν αν έχει σχέσεις με τον ακροδεξιό χώρο. Τα όπλα και τα εκρηκτικά θα μεταφερθούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα, για να διαπιστωθεί αν είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε παράνομες ενέργειες. Επιπλέον, ενημερώθηκε και ο Στρατός, προκειμένου να διαφανεί αν τμήμα του υλικού είχε κλαπεί από στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Ο 57χρονος παραμένει υπό κράτηση στην Ασφάλεια Κοζάνης.

ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger