Δεν τους είχε αγγίξει άντρας. Εγιναν μητέρες πληρώνοντας 5.000 λίρες. Οι 25 Αγγλίδες που αλλάζουν τα δεδομένα των σχέσεων..

Φόβος για να εμπλακούν σε «δοκιμασίες» του σεξ; Αδυναμία εύρεσης κατάλληλου συντρόφου; Απεγνωσμένα χτυπήματα του βιολογικού ρολογιού;

 Οπως και να έχει το πράγμα, ούτε μια, ούτε δύο, αλλά εικοσιπέντε γυναίκες που δεν τις έχει αγγίξει άντρας προχώρησαν σε εξωσωματική γονιμοποίηση καταβάλλοντας 5.000 λίρες προκειμένου να γίνουν μητέρες , σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail. 

 «Οι αριθμός των ελεύθερων γυναικών που βλέπω έχει διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία και οι ελεύθερες αποτελούν τώρα το 10% των ασθενών μου» , επισημαίνει η Μάχα Ραγκούναθ, διευθύντρια της κλινικής «Care Fertility» στο Νότιγχαμ που διαθέτει πέντε κέντρα στη Μεγάλη Βρετανία. Τέσσερις μεγάλες βρετανικές εταιρείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής έχουν συμβάλλει στην τεκνοποίηση των 25 γυναικών.

«Πολλές είναι αρκετά νέες, περίπου στην ηλικία των 20 ετών, αρκετές απ' αυτές φοιτήτριες, άλλες με συνηθισμένες δουλειές ενώ πολλές ζουν ακόμα στο πατρικό τους. Όταν τις ρωτάω γιατί έρχονται εδώ, η απάντηση είναι ότι τώρα είναι έτοιμες να κάνουν παιδί αλλά δεν θέλουν να περιμένουν τον σωστό σύντροφο. Ένα μικρό ποσοστό δηλώνει ότι δεν έχει κάνει ποτέ σχέση, ούτε είχε σεξουαλική επαφή. Χαίρονται πάρα πολύ που προχωρούν μόνες τους και δεν ενδιαφέρονται για τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρχουν στο παιδί αλλά ούτε και για μία νέα σχέση», προσθέτει η ίδια. 

Οπως είναι αναμενόμενο, έντονες ήταν οι αντιδράσεις των θρησκευτικών οργανώσεων όταν ενημερώθηκαν για το γεγονός. «Τα μωρά μετατρέπονται σε αρκουδάκια που αγοράζονται από το ράφι», είναι το επιχείρημά τους.  Σύμφωνα με ειδικούς, πολύ μεγάλο ρόλο στο φαινόμενο αυτό παίζει ο ψυχολογικός παράγοντας και ο φόβος του σεξ που διακατέχει πολλές γυναίκες. 

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger