«Βράζει» το σίδερο στη Συρία. Ρωσία και Κίνα είναι αποφασισμένες να τελειώνουν μία και καλή με το Ισλαμικό Κράτος και ενισχύουν συνεχώς τις δυνάμεις τους, αλλά και όσους θέλουν να κάνουν τα παιχνίδια τους στη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Στο πλευρό της Συρίας ασφαλώς και το Ιράν, που θεωρεί πώς απειλείται από την προσπάθεια κυρίως των ΗΠΑ και της Τουρκίας, να ανατρέψουν τον Μπασάρ αλ Άσαντ. «Χωρίς τον Άσαντ δεν υπάρχει λύση», απαντά η Μόσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ακόμη ρωσικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται προς τη Συρία. Πρόκειται για το Saratov που μεταφέρει 300 πεζοναύτες και τουλάχιστον 15 άρματα μάχης και συνοδεύεται από το καταδρομικό του ρωσικού ναυτικού Moskva. Είναι ένα ακόμη φορτίο με βαρύ οπλισμό προς την ενίσχυση των δυνάμεων της Ρωσίας στη Συρία.

Με συνέντευξη του στο αμερικανικό δίκτυο CBS ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε ότι δεν θα γίνουν χερσαίες επιχειρήσεις από πλευράς Ρωσίας στο έδαφος της Συρίας, αλλά πρόσθεσε τη λέξη «ακόμη». Αυτό σημαίνει πώς γίνονται οι ετοιμασίες για ένα άγριο σφυροκόπημα κατά των τζιχαντιστών.  

Από την Παρασκευή ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν αρχίσει να πετούν πάνω από τη βορειοδυτική Συρία, κάνοντας πτήσεις αναγνώρισης, γεγονός που δείχνει πώς οι Ρώσοι πιλότοι προετοιμάζονται για να αρχίσουν άμεσα βομβαρδισμούς. 

Σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα «debka» Ρώσοι πεζοναύτες έχουν ήδη καταλάβει σημεία ελέγχου γύρω από τη Λαττάκεια, εκεί όπου έχουν αναπτυχθεί και αντιαεροπορικά συστήματα. Μαζί τους έχουν αξιωματικούς του Συριακού Στρατού. 

Άλλες πληροφορίες -επίσης ισραηλινής προέλευσης- αναφέρουν ότι οι Ρώσοι έχουν μεταφέρει στην Συρία εκτός από άρματα μάχης και οχήματα μεταφοράς προσωπικού και κινητά συστήματα επικοινωνιών που έχουν την δυνατότητα να έχουν επαφή με πεδία μάχης ακόμη και σε αποστάσεις 1000 χλμ. Πρόκειται για τα R-166 που θεωρούνται «κινητά κέντρα επιχειρήσεων πολέμου».

Την ίδια ώρα στη Συρία βρίσκεται το αεροπλανοφόρο της Κίνας που επίσης συνοδεύεται από ένα καταδρομικό και το Πεκίνο, όπως λένε οι πληροφορίες ετοιμάζεται να στείλει στη Συρία ακόμη 1.000 πεζοναύτες. Αυτό ενισχύσει την εικόνα πώς το Ισλαμικό κράτος και οι τζιχαντιστές θα βρεθούν απέναντι σε έναν στρατιωτικό «Αρμαγεδώνα».

Η ιστοσελίδα InspireToChangeWorld.com υποστηρίζει πώς οι ΗΠΑ έχουν ήδη υποστεί ένα «ρουά ματ» στη Συρία, ενώ η Ρωσία έχει αποκτήσει και εξοπλίσει μια σημαντική βάση στη Συρία τη στιγμή που στο παιχνίδι μπαίνει δυνατά και η Κίνα που στέλνει στρατιωτική υποστήριξη στο πλευρό της Ρωσίας.

Υποστηρίζει η ιστοσελίδα ότι συγκροτείται μια συμμαχία μέσα από τους BRICS για να καταστρέψουν το Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο, ο κύριος λόγος που Κίνα και Ρωσία εμπλέκονται στον πόλεμο ενάντια στους τζιχαντιστές δεν είναι άλλος από το να καταλάβουν τη Μέση Ανατολή.

Το InspireToChangeWorld.com υπενθυμίζει ότι στο παρελθόν η Κίνα είχε απειλήσει με πόλεμο τις ΗΠΑ εάν αυτές εισέβαλαν στο Ιράν. Ενώ πολλά μάτια είναι στραμμένα στην Ουκρανία, το πραγματικό έπαθλο και το κλειδί για την αξιοπιστία των BRICS είναι το Ιράν (και τα πετρέλαιά του). Προστατεύοντας τη Συρία είναι η πρώτη γραμμή άμυνας, επειδή όλοι οι δρόμοι για εισβολή στο Ιράν περνάνε μέσα από τη Συρία.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του στρατού της Συρίας, που βρίσκεται στη Λαττάκεια, φέρεται να δήλωσε ότι Κινέζοι στρατιωτικοί και εναέρια μέσα (κινεζικά) αναμένεται να φτάσουν μέσα στις επόμενες 6 εβδομάδες στο λιμάνι της Ταρτούς στη Συρία, όπου βρίσκεται και ο ρωσικός ναύσταθμος, «κληρονομιά» από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Φαίνεται πώς η κατάσταση στη Συρία κλιμακώνεται και δείχνει πώς είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει ένας πόλεμος κατά των τζιχαντιστών. Το ερώτημα είναι θα μείνει εκεί ή θα επεκταθεί με την εμπλοκή και άλλων δυνάμεων…

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger