Έκλεισε αισίως τον πρώτο χρόνο ζωής του...

Όταν γεννήθηκε οι γιατροί τού έδωσαν μόνο μερικές ημέρες ζωής. Ο λόγος για τον μικρό Jaxon Buell, ο οποίος πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που λέγεται ανεγκεφαλία και σημαίνει απουσία του κρανιακού θόλου και των εγκεφαλικών ημισφαιρίων.

Ωστόσο, το παιδί-θαύμα κατέρριψε όλα τα ιατρικά προγνωστικά και έτσι, τον Αύγουστο έσβησε το πρώτο του κεράκι! Ο πατέρας του Brandon θέλησε με την ευκαιρία αυτή να μιλήσει για το πώς ο κόσμος αποδέχεται- ή μάλλον δεν αποδέχεται- ένα μωρό σαν τον Jaxon. 


Η ιστορία του διαβάστηκε μέσω της Daily Mail από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στα social media, όπου και διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων. Ενώ αρκετοί θαυμάζουν την απροσδόκητη επιβίωση του αγοριού, άλλοι λένε πως οι γονείς του τον κράτησαν από εγωισμό και θα έπρεπε να έχουν τερματίσει την κύηση για να τον γλιτώσουν από τον πόνο που θα υφίσταται. «Ήταν επιλογή μας, επιλογή μόνο δική μας», απάντησε ο Brandon μέσω Facebook. 

Οι γιατροί τους πρότειναν να τερματίσουν την κύηση στις 23 εβδομάδες, αν και όπως λέει ο πατέρας, κανένας γιατρός δεν τους έλεγε ακριβώς ποιο ήταν το πρόβλημα ή τι να περιμένουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ένα στα 4.859 μωρά στις ΗΠΑ γεννιέται με ανεγκεφαλία και συνήθως πεθαίνει λίγο μετά τη γέννα.

«Ξέρω πως η κάθε μέρα μπορεί να είναι η τελευταία του, ξέρω πως αύριο μπορεί να μην είναι εδώ», είχε δηλώσει η Brittany στη Daily Mail. 

«Είναι νορμάλ να κοιτάζουμε τον Jaxon και να βλέπουμε ένα τέλεια σχηματισμένο μωρό, για μας τα άλλα μωρά δείχνουν παράξενα και τεράστια», λέει, «είναι νορμάλ να βγαίνουμε με τον Jaxon  έξω και να νιώθουμε τις ματιές, τα βλέμματα, συνήθως από ανθρώπους που δεν συνειδητοποιούν καν πως μας κοιτούν».

Το ζευγάρι δέχθηκε κριτική και επειδή συγκεντρώθηκαν για τον Jaxon χρήματα σε σελίδα του GoFundMe, την οποία ωστόσο άνοιξε πρώην συνάδελφος της μητέρας του Jaxon, για να αντικατασταθεί ο μισθός της όσο δεν δουλεύει και είναι σπίτι με το μωρό.

Περισσότεροι από 1000 δωρητές έχουν προσφέρει 59.000 δολάρια.

Η οικογένεια σκοπεύει να συνεχίσει να εργάζεται με κορυφαίους νεογνο-νευρολόγους, ώστε η επιβίωση- θαύμα του Jaxon να προσφέρει στην επιστήμη πολύτιμες πληροφορίες για το πώς λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος στην ανεγκεφαλία.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger