«’Ο Μάγος Αιζενχάϊμ’. H πρώτη καλή ταινία που βλέπω εδώ και καιρό», έγραφε ο Bob σε e-mail του προς την αρχισυντάκτρια του Bloomberg News και καλή του φίλη Manuela Hoelterhoff. Λίγες ώρες μετά από αυτή την ασυνήθιστα -για τα δεδομένα του- θετική κριτική, ο Robert Wilson, γκουρού της Wall Street και φιλάνθρωπος, βούτηξε στο κενό από τον 16ο όροφο του κτιρίου που διέμενε στο San Remo του δυτικού Μανχάταν. Ήταν 87 ετών. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία της Νέας Υόρκης, ο Wilson άφησε ένα σημείωμα στο σημείο από όπου πήδηξε. Μερικούς μήνες πριν είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. 

«Πάντοτε έλεγε πως δεν ήθελε να υποφέρει και πώς όταν θα ερχόταν η ώρα, εκείνος θα ήταν έτοιμος», δήλωσε στη New York Post ο στενός του φίλος Stephen Viscusi. 

Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση είναι πως ο πολυεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund χάρισε όλη του την περιουσία, αξίας 800 εκατ. δολαρίων, σε φιλανθρωπίες πριν «αποχωρήσει». 

«Στόχος του ήταν να δωρίσει όλα του τα χρήματα. Πρόσφατα μου είπε ‘μου μένουν μόνο άλλα 100 εκατ. δολάρια’, θυμάται ο Viscusi. 

Άλλοι μεγαλοεπενδυτές τον αποκαλούσαν «θρύλο», μετά τη δωρεά ολόκληρης της περιουσίας του για φιλανθρωπικούς σκοπούς μερικά χρόνια πριν δώσει τέλος στη ζωή του. Δώρισε τα τελευταία 100 εκατ. δολάρια στον μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό Enviromental Defense Fund (EDF). O Fred Krupp, πρόεδρος του EDF, είπε για τον μεγαλύτερο ευεργέτη του Οργανισμού: «Ο Robert Wilson ήταν ένας θρύλος της Wall Street που όμως ξεχώρισε ως φιλάνθρωπος». Και πρόσθεσε: 

«Ο Bob είχε ένα πάθος να κάνει πράγματα για τον κόσμο. Όντας ευλογημένος με ευρεία γνώση και οξύ πνεύμα, είχε την ικανότητα να προβλέπει που πηγαίνει ο κόσμος, ένα ταλέντο που τροφοδοτούσε τις επενδύσεις του και με τον καιρό, το φιλανθρωπικό του έργο».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger