Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τον Αχμέντ να φέρει το ρολόι του στον Λευκό Οίκο - Ο «μοϊκανός» της NASA έκανε επαγγελματική πρόταση στον μαθητή

Μπορεί να τον συνέλαβαν κατηγορώντας τον ότι είναι ισλαμιστής τρομοκράτης που κατασκευάζει βόμβες, όμως, ο 14χρονος Αχμέντ Μοχάμεντ μέσα σε ελάχιστες ώρες δέχθηκε πρόσκληση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και έλαβε επαγγελματική πρόταση από τον «μοϊκανό» της NASA, Μπόμπακ Φερντόουσι.


Ο μικρός Αχμέντ με ταλέντο στις κατασκευές προκάλεσε αναστάτωση όταν καθηγήτρια του σχολείου στο Τέξας στο οποίο είναι μαθητής, κάλεσε την αστυνομία καθώς πίστεψε ότι το ρολόι που έφτιαξε ήταν αυτοσχέδια βόμβα.

Αναλυτικότερα, ο 14χρονος μετέτρεψε ένα ρολόι σε τροφοδοτικό ψηφιακής οθόνης για ολογράμματα, το οποίο παρουσίασε στην τάξη του για το μάθημα Μηχανικής.

Παρότι ο καθηγητής του τον επιβράβευσε, η καθηγήτρια των Αγγλικών που ακολούθησε του μαθήματος άκουσε τον ήχο που έκανε το ρολόι και πίστεψε ότι επρόκειτο για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

«Αυτό μοιάζει με βόμβα», του είπε έντρομη παρά τις εξηγήσεις του μαθητή ότι είναι κατασκευή για το μάθημα Μηχανικής.


Λίγη ώρα αργότερα, κλήθηκε στο γραφείο του διευθυντή, όπου τον περίμεναν πέντε αστυνομικοί, οι οποίοι τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα, του πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και σαν να μην έφτανε αυτό αποβλήθηκε και από το σχολείο.

Αφού λύθηκε η παρεξήγηση και έγινε γνωστή η ιστορία του, το Διαδίκτυο αναπαρήγαγε την είδηση με αποτέλεσμα ο μικρός Αχμέντ να γίνει διάσημος, ενώ δεκάδες ήταν οι χρήστες του Twitter που με hashtag #IStandWithAhmed εξέφραζαν την συμπάθειά τους για τον ευρηματικό έφηβο.

Ανάμεσα σε αυτούς, όμως, ήταν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος με tweet του κάλεσε τον Αχμέντ στον Λευκό Οίκο για να του δείξει την κατασκευή του.


«Ωραίο ρολόι, Αχμέντ. Θέλεις να το φέρεις στον Λευκό Οίκο; Θα πρέπει να εμπνέουμε περισσότερο τα παιδιά όπως εσύ ώστε να τους αρέσουν οι επιστήμες. Αυτό κάνει την Αμερική σπουδαία», έγραψε στο μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος.

Από την άλλη, και η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, προχώρησε σε σχετική ανάρτηση αναφέροντας πως οι εικασίες και ο φόβος δεν μας διασφαλίζουν, αλλά μας κρατούν πίσω. «Αχμέντ, να είσαι περίεργος και να συνεχίσεις να κατασκευάζεις», συμπλήρωσε η κ. Κλίντον.

Την ίδια ώρα, ακόμα και ο επιστήμονας της NASA, Μπόμπακ Φερντόουσι, ο οποίος έγινε διάσημος σε λίγες ώρες εξαιτίας του κουρέματος «μοϊκάνα» όταν το Curiosity έφτασε στον Άρη, του έκανε… επαγγελματική πρόταση μέσω Twitter, καθώς ο μαθητής την ώρα της σύλληψής του φορούσε μπλούζα με το λογότυπο της NASA.


«Γεια, Αχμέντ. Τηλεφώνησέ μου σε λίγα χρόνια. Πάντα χρειαζόμαστε έξυπνους, περίεργους και δημιουργικούς ανθρώπους», έγραψε στον 14χρονο ο Μπόμπακ.



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger