«Η μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης έχει καθορισθεί από το 2008 με το Σύμφωνο για την Μετανάστευση»
Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την συνάντησή του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Σπύρο Φλογαϊτη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για άμεση ενεργοποίηση της FRONTEX και την μετατροπή της σε ένα είδος Europol, καθώς τα σύνορα των κρατών-μελών, είναι και σύνορα της Ευρώπης.
«Με τέτοιες μεταναστευτικές ροές την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων την έχει και η Ευρώπη και πρέπει να ενεργοποιηθεί πολύ περισσότερο η FRONTEX για την φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και χαιρέτισε την τοποθέτηση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Μανφρεντ Βέμπερ, στη Suddeutsche Zeitung «ότι τα σύνορα των κρατών-μελών είναι και σύνορα της Ευρώπης και ότι η FRONTEX πρέπει να αναλάβει αυτή την ευθύνη».

Μάλιστα, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι αρχίζουν να κατανοούν το πρόβλημα και πρόσθεσε ότι ο κ. Φλογαϊτης από τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να αναδείξει στην επικείμενη έκτακτη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών, που συγκαλείται από το Λουξεμβούργο, αυτή την ιδιομορφία που η Ελλάδα την τονίζει εδώ και χρόνια.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος υπενθύμισε ότι η μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης έχει καθορισθεί από το 2008 με το Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το “Ασυλο και πρόσθεσε ότι «εκείνο που πρέπει να θυμηθεί σήμερα η Ευρώπη και να αναλάβει τις ευθύνες της είναι ότι αυτό το Σύμφωνο πρέπει να εφαρμοσθεί. Ιδίως οι 4 πυλώνες του που αφορούν την Παράνομη Μετανάστευση και το “Ασυλο πρέπει να εφαρμοστούν στο ακέραιο».

Από την πλευρά του ο κ. Φλογαϊτης ανακοίνωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι κατόπιν συνεννοήσεως με τον Υπουργό των Εξωτερικών κ. Πέτρο Μολυβιάτη, θα είναι εκείνος που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην επικείμενη έκτακτη Σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ που συγκαλείται από το Λουξεμβούργο και η οποία θα ασχοληθεί κυρίως με το Μεταναστευτικό και υπογράμμισε ότι οι κατευθύνσεις και οι σκέψεις του Προέδρου θα είναι πολύ χρήσιμες.

ΠΗΓΗ


* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger