Ο επικρατέστερος υποψήφιος για την ηγεσία των βρετανών Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν πραγματοποίησε τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση του σχηματισμού σκιώδους κυβέρνησης με την έναρξη συζητήσεων σχετικά με συγκεκριμένους ρόλους που θα αναλάβουν πιθανοί υποψήφιοι, αναφέρει η εφημερίδα The Telegraph.

Το φαβορί για την ηγεσία των Εργατικών αναμένεται να ξεκινήσει ατομικές συναντήσεις με τους υποψηφίους εντός των ημερών, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη πληροφορημένη πηγή.

Η προεκλογική εκστρατεία για την ηγεσία των Εργατικών θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου και το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στις 12 Σεπτεμβρίου. Η κούρσα διαδοχής στην ηγεσία του κόμματος πυροδοτήθηκε από την παραίτηση του Εντ Μίλιμπαντ μετά τη συντριπτική αποτυχία του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές του Μαϊου.

Τον Ιούλιο, 14 από τους 35 βουλευτές των Εργατικών, οι οποίοι αρχικά είχαν προτείνει τον Κόρμπιν για την ηγεσία, εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να υποστηρίξουν τους αντιπάλους του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, γεγονός που εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ηγεσία του Κόρμπιν, έγραψε η Telegraph.

Στις 20 Αυγούστου, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι βουλευτές των βρετανών Εργατικών βρίσκονται σε συνομιλίες για την ανατροπή του Κόρμπιν, σε περίπτωση που εκλεγεί, καθώς πολλοί θεωρούν τις αριστερές του θέσεις εξαιρετικά σκληροπυρηνικές.

 ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger