του Βασίλη Καπούλα

700 ισλαμιστές παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις και στον συριακό στρατό ενώ 150 αρχηγοί των ισλαμιστικών οργανώσεων τους πέρασαν στη Τουρκία από διάδρομο που τους άνοιξε η ΜΙΤ προκειμένου να διασωθούν από τους σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς ενώ η Τουρκία πλέον είναι πολύ άσχημα μπλεγμένη αφού μετά από αυτή την εξέλιξη ρωσικά μαχητικά ετοιμάζονται να βομβαρδίσουν τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας!

Στο βίντεο και στις εικόνες παρακάτω θα δείτε την παράδοση των ισλαμιστών στις ρωσικές και συριακές δυνάμεις!

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Murtaza Hussain, 150 αρχηγοί ισλαμιστικών οργανώσεων που βρίσκονταν σε Χάμα, Ιντλίμπ, Χαλέπι κατάφεραν να διαφύγουν από τους σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς μέσω ενός διαδρόμου που άνοιξε η ΜΙΤ για να περάσουν στην Τουρκία!

Σύμφωνα με πληροφορίες η διάσωση των ηγετών των ισλαμιστών έγινε κατόπιν εντολών από την ΜΙΤ η οποία είχε πληροφορίες για τη μεγάλη χερσαία επιχείρηση που ετοιμάζουν ρωσικές και συριακές δυνάμεις μαζί με τη Χεζμπολάχ. Η ΜΙΤ τους ειδοποίησε ότι είναι ο στόχος των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων και τους διέσωσε πριν τα ρωσικά μαχητικά τους βομβαρδίσουν.

Η ΜΙΤ έχει συντονίσει στρατιωτική επιχείρηση στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας ενώ ανώτεροι Τούρκοι αξιωματικοί βρίσκονται στην περιοχή για να καθησυχάσουν τους ισλαμιστές ανάμεσα στους οποίους επικρατεί μεγάλη ανησυχία και σύγχυση γιατί οι Τούρκοι φοβούνται πλέον τις εξελίξεις ενώ βλέπουν πιθανό σενάριο τον βομβαρδισμό από ρωσικά μαχητικά της περιοχής του Nook και της Ιντλίμπ.

Ταυτόχρονα, 450 ισλαμιστές από τον FSA και ακόμη 250 εγκληματίες παραδόθηκαν στον συριακό στρατό στη Dara’a.

Πριν την παράδοση, εκπρόσωπος των ισλαμιστών παρέδωσε μήνυμα στην ηγεσία των συριακών ενόπλων δυνάμεων με το οποίο ξεκαθάριζε τις προθέσεις τους. Ζητούσαν να παραδοθούν αν τους δίνονταν αμνηστία!

Ο Συριακός στρατός συμφώνησε και οι ισλαμιστές παρέδωσαν τον οπλισμό τους.

Εντωμεταξύ, στην ανατολική Dara’a, ο συριακός στρατός έπληξε ομάδα της Αλ Κάιντα, "Jabhat Al-Nusra”  και του FSA στην αρχαία πόλη Busra Al-Sham.

Στη μάχη σκοτώθηκαν πολλοί ισλαμιστές και ο εμίρης της Jabhat Al-Nusra που είχε περικυκλωθεί στα σύνορα με Al-Sweida.

Η ρωσική αεροπορία έπληξε με είκοσι επιδρομές τον " Στρατό Κατάκτησης" στις πόλεις Mardeij, Ma’arat Al-Nu’man, Jisr Al-Shughour, Sarmeen, μέσα στην Ιντλίμπ ενώ ακολούθησε ακόμη μια αεροπορική επιδρομή στην πόλη Saraqib.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η ρωσική αεροπορία έπληξε τις περιοχές Saraqib και Jisr Al-Shughour, χτυπώντας την Αλ Κάιντα με 16 αεροπορικές επιδρομές ενώ έπληξε και την οργάνωση Jaysh Al-Fateh στις πόλεις Ma’arat Al-Nu’man, Mardeij, Sarmeen.

Δείτε την παράδοση των ισλαμιστών και τους νεκρούς τους... Εδώ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger