Δύο ημέρες πριν ξεκινήσει η σύνοδος της καθολικής εκκλησίας στη Ρώμη, για να συζητήσει το θέμα της οικογένειας, ένας Πολωνός ιερέας έκανε δημόσιο θέμα την ομοφυλοφιλία του και φωτογραφήθηκε με τον σύντροφό του.

Ο ιερέας Krysztof Olaf Charamsa, 43 ετών, αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος και ότι έχει σύντροφο. Δήλωσε, μάλιστα ότι «δεν χρειάζεται να περάσουν άλλα 50 χρόνια για να ανοίξει η εκκλησία τα μάτια απέναντι στους γκέι που είναι πιστοί και θα πρέπει να καταλάβει (η εκκλησία) ότι η λύση που προτείνει για ολική αποχή και ζωή χωρίς έρωτα δεν είναι ανθρώπινη», ενώ παρουσίασε τον σύντροφό του σε συνέντευξη τύπου.



Ο ιερέας έδωσε συνέντευξη στην Il Corriere della Sera και στην πολωνική έκδοση του Newsweek και φάνηκε να αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο που διατρέχει με τα λόγια του.
«Ξέρω ότι η εκκλησία θα με αντιμετωπίσει σαν κάποιο που δεν μπόρεσε να εκπληρώσει το καθήκον της αγνότητας, κάποια χαμένη ψυχή, κάποιον που δεν είναι με μια γυναίκα αλλά με έναν άντρα!», δήλωσε και πρόσθεσε:
«Το κάνω για μένα, για την κοινότητά μου, για την Εκκλησία».
Με την πράξη του αυτή ο Πολωνός ιερέας θέλει από την καθολική εκκλησία να αλλάξει άποψη για τους ομοφυλόφιλους.
«Ξύπνα εκκλησία, σταμάτα να βασανίζεις τους αθώους. Δεν θέλω να καταστρέψω την εκκλησία, θέλω να τη βοηθήσω και κυρίως θέλω να βοηθήσω αυτούς που βασανίζει. Οι δηλώσεις μου πρέπει να γίνουν μια έκκληση στη Σύνοδο της Ρώμης ώστε η εκκλησία να σταματήσει την παρανοϊκή δράση της απέναντι στις $εξουαλικές μειονότητες», πρόσθεσε.
Το Βατικανό άμεσα επέβαλε ποινή στον ιερέα και δήλωσε ότι αυτή η πράξη «είναι πολύ σοβαρή και ανεύθυνη» την παραμονή της έναρξης της συνόδου της Ρώμης.
«Προφανώς ο πατήρ Charamsa δεν θα μπορεί πλέον να ασκεί τα καθήκοντά του ως ιερέας» σημειώνει το Βατικανό σε δελτίο τύπου.

Το θέμα των ομοφυλοφίλων θα είναι ένα από τα τρία θέματα που θα συζητηθούν στη Σύνοδο της Ρώμης. Το δόγμα επικρίνει τις ομοφυλοφιλικές πράξεις και συμβουλεύει στους γκέι την αποχή. Αρνείται, φυσικά, κάθε περίπτωση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger