Η εταιρεία EMIIA από την Κριμαία παρουσίασε μια συσκευή που μπορεί να «δει» μέσα από τοίχους και να απεικονίσει αντικείμενα που κινούνται σε πραγματικό χρόνο.

«Η τεχνολογία μπορεί να ανιχνεύσει την κίνηση ανθρώπων, ζώων και άλλων πραγμάτων σε απόσταση 50 μέτρων ανάλογα με τον χαρακτήρα του τοίχου και των εμποδίων. Η αρχή αυτή βασίζεται στο φαινόμενο Doppler, καταγράφοντας τη νόθευση του ραδιοφωνικού κύματος κατά την κίνηση των αντικειμένων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Το λειτουργικό πρωτότυπο, που έκανε επίδειξη στη Σεβαστούπολη, περιλαμβάνει μια συσκευή σάρωσης και δύο υπολογιστές που λαμβάνουν το σήμα, το αποκωδικοποιούν και το απεικονίζουν στην οθόνη.

«Στόχος μας τώρα είναι να μεταφέρουμε την τεχνολογία αυτή σε κινητές συσκευές. Στο μέλλον μπορεί να μοιάζει με έναν υπολογιστή tablet, ή το κράνος ενός στρατιώτη. Μπορεί να εγκατασταθεί σε UAVs και να στείλει τα δεδομένα στο έδαφος. Αυτή η τεχνολογία θα είναι σε θέση να αντικαταστήσει τους αισθητήρες έκτακτης ανάγκης και τους μηχανισμούς ασφάλειας», είπε ο CEO Vladimir Starostin.

Η εταιρεία αναμένει να λάβει πρόσθετη χρηματοδότηση το 2016 και να αρχίσει την εμπορική παραγωγή των συσκευών το 2017.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger