Σε μια απίστευτη αποκάλυψη προχώρησε το απόγευμα ο ιστότοπος των Νοτίων Προαστίων vimaonline.gr 
(καμιά σχέση με το tovima.gr  του Ψυχάρη).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τις φωτό και το video που δημοσιεύει ο ιστότοπος,  ο υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος φέρεται να χρησιμοποιεί καθημερινά στρατιωτικό ελικόπτερο για να τον μεταφέρει από την Βάρη στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.
Εάν βεβαίως αυτό το ρεπορτάζ επιβεβαιωθεί φανταζόμαστε πως θα ξεσπάσει πολιτική κόλαση! 

ΥΓ: Αξίζει να σημειώσουμε πως αντίστοιχη καταγγελία έκανε και ο Πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.
Δείτε τώρα το ρεπορτάζ από το vimaonline.gr Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Βάρης κοντά στη Σχολή Ευελπίδων καθώς τον τελευταίο καιρό, καθημερινά βλέπουν θηριώδη στρατιωτικά ελικόπτερα να προγειώνονται και να απογειώνονται από την Σχολή Ευλεπίδων.


Η Σχολή Ευελπίδων που εκπαιδεύονται οι μελλοντικοί αξιωματικοί του στρατού ξηράς, βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου, δίπλα στον οικιστικό ιστό της πόλης.

Το ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού S-70B Aegean Hack που έχει ως αποστολή να κυνηγάει εχθρικά υποβρύχια και πλοία στο Αιγαίο, “ξύνει” καθημερινά σχεδόν τις στέγες των κατοικιών της Βάρης, κατευθυνόμενο στο ελικοδρόμιο της Σχολής Ευελπίδων. 

Αρχικά οι κάτοικοι της περιοχής υπέθεταν ότι οι πτήσεις του ελικοπτέρου γίνονται στο πλαίσιο προγραμματισμένων ασκήσεων. Όμως οι πιο υποψιασμένοι άρχισαν να υποπτεύονται ότι κάτι άλλο συμβαίνει, διότι το ελικόπτερο ανθυποβρυχιακών αποστολών, σχεδόν καθημερινά, ακολουθεί το ίδιο δρομολόγιο. Δηλαδή, προσγειώνεται και απογειώνεται σχεδόν αμέσως, δύο φορές την ημέρα. Μία το πρωϊ μεταξύ 07:00 και 07:15 και άλλη μία το απόγευμα μεταξύ 15:30 και 17:00.

Πολλοί κάτοικοι στην περιοχή οι οποίοι πλέον έχουν στρατιωτικό εγερτήριο, λόγω θορύβου, αναρωτιούνται εάν στην περιοχή της Βάρης κυκλοφορούν εχθρικά υποβρύχια. Μάλιστα οι καθημερινές σχεδόν πτήσεις του στρατιωτικού ελικοπτέρου έχουν γίνει σημείο αναφοράς και συζήτησης για τους κατοίκους της.
Αμέσως μετά την απομάκρυνση του ελικοπτέρου, η αυτοκινητοπομπή του κ. Καμμένου εξέρχεται από τη σχολή Ευελπίδων. 


Η μοναδική περίοδος κατά την οποία δεν γινόντουσαν οι πτήσεις του S-70B Aegean Hack, όπως τονίζουν οι κάτοικοι ήταν η περίοδος των εκλογών όταν τη διακυβέρνηση της χώρας είχε η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Αρκετοί περίοικοι έχουν παρατηρήσει ότι με την άφιξη του ελικοπτέρου, εμφανίζονται κρατικά αυτοκίνητα με ισχυρή συνοδεία, ενώ το απόγευμα τα ίδια αυτοκίνητα εξέρχονται της κεντρικής πύλης του στρατοπέδου επί της Βάρης – Κορωπίου, με κατεύθυνση την περιοχή της Βουλιαγμένης.
To μυστήριο λύθηκε


Τελικά ο μυστηριώδης επιβάτης του στρατιωτικού ελικοπτέρου ανθυποβρυχιακού πολέμου S-70B Aegean Hack φαίνεται πως είναι ο υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος, σύμφωνα και με το φωτογραφικό υλικό.Ο υπουργός Άμυνας και σύμφωνα με όσα μαρτυρούν οι κάτοικοι της Βάρης, χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο ελικόπτερο για την μεταφορά στο Πεντάγωνο.

Σ’ αυτή την περίπτωση, το αεροσκάφος σηκώνεται από την βάση ελικοπτέρων στο Κοτρώνι Μαραθώνα, να κατευθύνεται προς την σχολή Ευελπίδων στην Βάρη, να παραλαμβάνει τον κ. υπουργό που εν τω μεταξύ έχει καταφτάσει από το σπίτι του στην Βουλιαγμένη και να τον μεταφέρει στο Πεντάγωνο. Εν συνεχεία αποχωρεί πίσω για την βάση του στον Μαραθώνα και επαναλαμβάνει το ίδιο δρομολόγιο έτσι όπως μαρτυρούν οι κάτοικοι, το απόγευμα.

Η κεντρική είσοδος για επισήμους της Σχολής Ευελπίδων
Να σημειώσουμε ότι την ημέρα που ελήφθησαν τα πλάνα χρησιμοποιήθηκε η κεντρική είσοδος της σχολής Ευελπίδων η οποία ανοίγει μία-δύο φορές τον χρόνο όταν η σχολή υποδέχεται επισήμους και όχι η πλαϊνή που χρησιμοποιείται συνήθως.
Ερωτηματικά

Η χιλιομετρική απόσταση μεταξύ της περιοχής της Βουλιαγμένης που διαμένει ο κ. Καμμένος μέχρι το Υπουργείο στην λεωφόρο Μεσογείων είναι περίπου 40 χιλιόμετρα μέσω της Αττικής οδού, ενώ ο χρόνος που χρειάζεται να την διανύσει, με την ταχύτητα την οποία αναπτύσουν οι ειδικά εκπαιδευμένοι άντρες της υπηρεσίας προστασίας VIP της ΕΛ.ΑΣ υπολογίζεται περίπου στα 25 λεπτά.
Με το συγκεκριμένου τύπου ελικόπτερο που μπορεί να φτάσει τα 272 km/h, ο κ. Καμμένος φτάνει από την Σχολή Ευελπίδων στο Πεντάγωνο σε περίπου 5 λεπτά. Δηλαδή γλυτώνει γύρω στα 20 λεπτά, σύνολο 40 με την επιστροφή του.

Το θέμα είναι ότι τα ειδικού τύπου στρατιωτικά ελικόπτερα δεν θεωρούνται και από τα φτηνά μέσα μεταφορών… Το κόστος πτήσης τους αν υπολογιστούν τα καύσιμα, οι ώρες συντήρησης και τα έξοδα προσωπικού φτάνουν στα 4.200 ευρώ την ώρα, ενώ εάν έχουν διαμόρφωση για να μεταφέρουν VIP το κόστος ανεβαίνει στα 5.800 ευρώ την ώρα.

Ποιοι χρησιμοποιούν ελικόπτερα για την μεταφορά τους
Συνηθίζεται πολλοί επιχειρηματίες αλλά και αρχηγοί κρατών να χρησιμοποιούν ελικόπτερα για την μεταφορά τους. Οι λόγοι πολλοί για να επιλέξεις τον συγκεκριμένο τρόπο μεταφοράς που είναι και εξαιρετικά ακριβός. Ασφάλεια, έλλειψη χρόνου αλλά και προσωπικό κύρος είναι μερικοί από τους λόγους για να χρησιμοποιήσεις ελικόπτερο για την μεταφορά σου. Δεν γνωρίζουμε για ποιον ακριβώς από τους παραπάνω λόγους χρησιμοποιεί ο κ. Καμμένος στρατιωτικό ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού για την μετακίνησή του σε τόσο κοντινή απόσταση.

To S-70B Aegean Hack

Οι κύριες αποστολές των ναυτικών ελικοπτέρων του Π.Ν. είναι ο ανθυποβρυχιακός πόλεμος και ο πόλεμος επιφανείας. Στον πυρήνα του εξοπλισμού ανθυποβρυχιακού πολέμου βρίσκεται το ποντιζόμενο σόναρ, με το οποίο επιτυγχάνεται ο ηχητικός εντοπισμός υποβρύχιων στόχων, ενώ αρκετές φορές έχει χρησιμοποιηθεί σε αποστολές διάσωσης ναυαγών και ορειβατών.
Τα ελικόπτερα διαθέτουν δύο αξονοστρόβιλους κινητήρες General Electric Τ700-GΕ-401 C. 

Στην έκδοση αυτή, κάθε κινητήρας αποδίδει ισχύ 1.690 ίππων (1.260 kW) στο συγκρότημα μετάδοσης που μπορεί να απορροφήσει συνολικά 3.400 ίππους (2.535 kW). Η μέγιστη ισχύς των 1.900 ίππων (1.415 kW) αποδίδεται σε περίπτωση βλάβης ενός κινητήρα. Κύρια χαρακτηριστικά των κινητήρων αυτών είναι η υψηλή αντοχή και αξιοπιστία, η ευκολία συντήρησης και η χαμηλή ειδική κατανάλωση καυσίμου. Οι κινητήρες όπως και το ελικόπτερο συνολικά, διαθέτουν εκτεταμένη αντιδιαβρωτική προστασία.


Τα ελικόπτερα S-70B-6 του Π.Ν. διαθέτουν εξαρχής ικανότητα μεταφοράς και εκτόξευσης ενός Βλήματος Αέρος-Επιφανείας (ASM) PENGUIN Mk2 Mod7 της NFT που εξοπλίζει τα SH-60B του Αμερικανικού Ναυτικού ως AGM-119B. Το βλήμα βάρους 385kg μεταφέρει ημι-διατρητική (SAP) εκρηκτική κεφαλή Mk19 των 120kg με ταχύτητα υψηλότερη των Mach 0,8 σε ακτίνα δράσης 19NM (34km).


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger