Η νόσος ξεκίνησε από τον Έβρο

Σε καραντίνα τέθηκε και η Καβάλα μετά και την εργαστηριακή επιβεβαίωση κρούσματος οζώδους δερματίτιδας που εντοπίστηκε σε κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή της Κεραμωτής.

Μόλις πριν από μερικές ημέρες ο εφιάλτης της οζώδους δερματίτιδας χτύπησε την Ξάνθη προσβάλλοντας μια εκτροφή στην Νέα Κεσσάνη με αποτέλεσμα πάνω από 70 ζώα να θανατωθούν. Η νόσος ξεκίνησε από τον Έβρο, πριν από μερικές εβδομάδες, και μέχρι στιγμής πάνω από 3.500 ζώα θανατώθηκαν, ενώ ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην περιοχή.

Ακολούθως και παρά τα προληπτικά μέτρα, η νόσος εξαπλώθηκε αρχικά στην Ξάνθη και πλέον και στην Καβάλα, γεγονός που γεννά έντονη ανησυχία και προβληματισμό στους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Ήδη η Ξάνθη τέθηκε σε καραντίνα μετά και το πρώτο κρούσμα, ενώ ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων προχώρησε στην αποστολή επιστολής στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε η νόσος να μην εξαπλωθεί.

Πριν από μερικές ημέρες εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα και στην γειτονική Καβάλα, το οποίο στάλθηκε για εργαστηριακό έλεγχο. Μετά και την επιβεβαίωση του κρούσματος αποφασίστηκε η θανάτωση 80 ζώων, στην κτηνοτροφική μονάδα που εντοπίστηκε ο ιός, ενώ ξεκίνησαν οι εργασίες για τον εμβολιασμό των υπόλοιπων κτηνοτροφικών μονάδων.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger