Πρόθεσή μας είναι να τεθεί σε νέες βάσεις διαφάνειας η χρηματοδότηση των κομμάτων, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός." 

Νέες; Γιατί νέες; Οι παλιές δεν ήταν ...αποδοτικές όσο έπρεπε; 

Τέλος πάντων για να μην κοροϊδευόμαστε επιτέλους σ' αυτή την μπανανία που ζούμε, μήπως θα έπρεπε να απαντήσει ο ανωτέρω πρωθυπουργός της Γρεκίας στα ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ερωτήματα που προκύπτουν για τον χρηματισμό των κομμάτων αλλά και πρωτίστως των υπουργών και λοιπών αξιωματούχων των κυβερνήσεων, από το 1990 έως το 2008, και που αφορά το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ  Siemens; 

Γιατί: 


Σύμφωνα με το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της βουλής, «μαύρο» χρήμα διοχετεύτηκε (από το 1990 και τουλάχιστον μέχρι το 2008) σε ανώτατους αξιωματούχους, πολιτικούς, κόμματα κ.λπ. Πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens είχαν σχηματίσει εγκληματική οργάνωση και προέβαιναν σε παράνομες πληρωμές και δωροδοκίες, προκειμένου να διευκολυνθεί η σύναψη συμβάσεων. Το ύψος, μάλιστα, των καταβαλλόμενων ποσών υπολογίζονταν στο 2% κάθε σύμβασης για τα πολιτικά πρόσωπα και στο 8% της σύμβασης για τους αξιωματούχους! Όπως προέκυψε μάλιστα από τις αποφάσεις των γερμανικών δικαστηρίων, για όλες τις συμβάσεις που σύναψε το ελληνικό Δημόσιο με τη Siemens κατέβαλε για καθεμία 10% επιπλέον της αξίας της. Μαύρο χρήμα που κατετήθετο απο την εταιρία απευθείας στα ταμεία των κομμάτων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, προκύπτει από την ανάκριση της Γερμανικής δικαιοσύνης. Έγγραφο που αποδεσμεύτηκε από την δικηγορική εταιρεία  «Debevoise&Plimpton LLP» και βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή, καταδεικνύει την διαδρομή, μόνο την περίοδο 1990-1994, 20 εκατ. Μάρκων (10 εκατ. Ευρώ) από τα ταμεία της Siemens προς τα ταμεία της Ν.Δ. Παρ' όλα αυτά ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Ελλάδος, Μιχάλης Χριστοφοράκος αφέθηκε να δραπετεύσει στην Γερμανία και η υπόθεση βρίσκεται εδώ και πέντε χρόνια, ακόμα στο στάδιο της ανάκρισης. 

Αλλά και : 
Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος έμενε στη βίλα του κουνιάδου του Αντώνη. Του κυρίου Διονύση Κρητικού. Ναι, του αδερφού της συζύγου του, ο οποίος έχει το 15% της οικογενειακής εταιρείας ΚΥΚΝΟΣ. 
Και το ενοίκιο; Υπήρχε ενοίκιο; Και βέβαια υπήρχε. Το οποίο πλήρωνε η ...Siemens. 
 Οδός Πεντέλης 32 έμενε ο Μιχ. Χριστοφοράκος στο σπίτι του κουνιάδου του Σαμαρά και Πεντέλης 32α ο Ε.Σέκερης, ο μπατζανάκης του Σαμαρά, ο οποίος εργάζεται σε επιτελική θέση στη...Siemens.


Και στην πίσω πλευρά,η βίλα του κουνιάδου που διέμενε ο Χριστοφοράκος, γειτνίαζε με τον... Κυριάκο Μητσοτάκη. Μα είναι δυνατόν;!!! Άν είναι ! Για κοίτα και προς Τήνο μεριά... Δίπλα - δίπλα τα σπιτάκια των Κυριάκου γουρλομάτη Μητσοτάκη και Χριστοφοράκου! Θαύμα παιδί μου, ΘΑΥΜΑ !!! 

και ολίγα περί Σέκερη, του μπατζανάκη ντε...
 διάβασε σχετικά: 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΝ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΣΕΚΕΡΗΣ (μπατζανάκης του Σαμαρά) ΠΕΦΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Άντε που θα μας μιλήσεις και για ...διαφάνειες, νέες βάσεις και λοιπές μ...πουρδολογίες ! 
Νάσαι καθαρός, πάει στον διάολο, να ανεχτούμε και καμιά μπαρούφα, αλλά να ΒΡΩΜΑΕΙ το πράγμα από εδώ μέχρι τον σκατότοπο της μέρκελ, έ, όχι !!!  




ΜIZA SIEMENS ΣΕ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ!

Το ανέφερε πολιτικός σε τηλεοπτικό δίκτυο (κυκλοφορεί και σε youtube στο διαδίκτυο) ότι η Siemens μιζάρησε με 870.000 μάρκα μικρό κεντροδεξιό κόμμα την περίοδο 1999-2000 το οποίο δεν κατάφερε να μπει στην Βουλή. Ποιο κόμμα ήταν αυτό άραγε; Για την ιστορία αναφέρουμε ότι την περίοδο εκείνη δεν μπήκαν στην Βουλή η «ΠΟΛ.ΑΝ» και το κόμμα του Στέφανου Μάνου.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger