H απάντηση του Κώστα Λαλιώτη στο δημοσίευμα της εφημερίδος μας για το απαγορευμένο βιβλίο για την τρομοκρατία στην Ελλάδα

 Απάντηση -επιστολή στη δημοσιοποίηση από το ΜΑΚΕΛΕΙΟ του «απαγορευμένου βιβλίου» για την τρομοκρατία του συγγραφέα Κυριάκου Ζαφειρίου, απέστειλε ο κ.Κώστας Λαλιώτης. Η απάντηση αφορά το τεύχος της Πέμπτης 12 και Παρασκευής 13 Νοεμβρίου. Βεβαίως, όπως επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία την παραθέτουμε αυτούσια.

 Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2015

 Προς

κ. Στέφανο Χίο

Σύμβουλο Έκδοσης

της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ»



Αξιότιμε κ. Διευθυντά,

1. Το αναφερόμενο στο όνομά μου δημοσίευμα της Εφημερίδας σας (φύλλο της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου & Παρασκευής 13 Νοεμβρίου 2015), δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Σκόπιμα αναπαράγει μυθεύματα άθλιων ανθρώπων με νοσηρή φαντασία και σε καταφανή διατεταγμένη πρακτορική υπηρεσία διαφόρων αργυρώνητων σκοτεινών χουντικών ακροδεξιών και φασιστοειδών παρακρατικών μηχανισμών.

2. Το προκλητικό κακοστημένο και συκοφαντικό δημοσίευμα της Εφημερίδας σας αβασάνιστα αναπαράγει ένα κατάπτυστο συνονθύλευμα με ψέματα, συκοφαντίες και αθλιότητες, που γράφτηκαν με αυταπόδεικτα τυφλό φανατισμό για να στηθούν προβοκάτσιες και σκευωρίες εις βάρος μου, εις βάρος του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου, εις βάρος της αντιδικτατορικής αντίστασης.

3. Είναι γνωστό ότι από το 1974, μετά την πτώση της Χούντας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, μεθοδεύτηκαν, με πληρωμένους πράκτορες διαφόρων μυστικών και σκοτεινών Υπηρεσιών, εντός και εκτός Ελλάδας (Αμερική), και με την αρωγή ακροδεξιών φιλοχουντικών και φασιστοειδών εντύπων, πολλές λυσσαλέες, αλλά μάταιες, απόπειρες να συνδέσουν το όνομά μου με την τρομοκρατία. Όλες οι μεθοδευμένες απόπειρες είχαν ως μοναδικό στόχο να πλήξουν πολιτικά και ηθικά το πρόσωπό μου και ταυτογχρόνως να στιγματίσουν το ΠΑΣΟΚ, τον Ανδρέα Παπανδρέου και την αντιδικτατορική αντίσταση.

4. Διαχρονικά όλες οι συκοφαντίες, οι αθλιότητες και οι προβοκάτσιες αποκαλύφθηκαν μαζί με την ευτελισμένη διατεταγμένη υπηρεσία των φυσικών και ηθικών αυτουργών τους.

Διαχρονικά όλες οι σκευωρίες τους έπεσαν στο κενό. Έχουν πεταχτεί στο «σκουπιδοτενεκέ» της ιστορίας, δηλαδή εκεί που τους αξίζει.

Γι’ αυτό είναι ντροπή και εξόφθαλμη προβοκάτσια κάθε σκόπιμη και αβασάνιστη αναπαραγωγή τους.

5. Σας πληροφορώ και σας επισημαίνω με έμφαση ότι για δημοσιεύματα με αντίστοιχο περιεχόμενο έχουν καταδικαστεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη (το 1982 – 1983) η Εφημερίδα «Νέοι Άνθρωποι» και ο εκδότης Γρηγόρης Μιχαλόπουλος.

Πιστεύω ότι, για την αποκατάσταση της αλήθειας και στο όνομα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, έχετε χρέος να δημοσιεύσετε (τόσο στην εφημερίδα σας όσο και στην ιστοσελίδα σας) αυτούσια την παρούσα επιστολή μου με την αντίστοιχη προβολή. Γιατί μόνον έτσι θα έχουν μια αντικειμενική ενημέρωση οι αναγνώστες σας.

Σε κάθε περίπτωση επιφυλάσσομαι να ασκήσω θεσμικά κάθε δημοκρατικό και νόμιμο δικαίωμά μου.

Με τιμή

Κώστας Λαλιώτης

 Η απάντηση του ΜΑΚΕΛΕΙΟ στον κ. Κώστα Λαλιώτη

 Με τον κ.Λαλιώτη, δεν γνωρίζομαι προσωπικά και δεν είχα ποτέ διαπροσωπικές η επαγγελματικές επαφές(στο πλαίσιο του ρεπορτάζ), όπως τουλάχιστον πράττει το σύνολο ή τουλάχιστον η πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών συντακτών, τα παρελκόμενα των πολιτικών, υπουργών, βουλευτών και Φαρισαίων και κυρίως τα «βαποράκια» του εκδοτικού και δημοσιογραφικού συναφιού που είναι συνυπεύθυνα για την άθλια κατάντια της κοινωνίας αλλά και της πατρίδος μας. Κάτι που βεβαίως δεν ξέρω εάν εξακολουθεί να απασχολεί τον κ.Λαλιώτη(για το πώς δηλαδή κατάντησε τη χώρα το ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Παπανδρέου, οι κυβερνήσεις του χάους και βέβαια και ο ίδιος από τη στιγμή που ήταν ένας από τους ατσάλινους αρμούς του συστήματος διακυβέρνησης). Θεωρώ και εγώ και μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που υποφέρει από τα μνημόνια αλλά και τις δικτατορίες της Ευρώπης, τον Λαλιώτη και τον κάθε Λαλιώτη συνυπεύθυνο για την κατάπτωση της πολιτικής ηθικής, της εξουσιαστικής δομής αλλά και του μοντέλου που παγίωσαν στην Ελλάδα με τη μέθοδο «δανείσου σήμερα, διόρισε σήμερα, χάιδεψε σήμερα, κορόιδεψε σήμερα τον Έλληνα για να σε ψηφίσει αύριο και να περνάμε εμείς καλά και τα τέκνα μας καλύτερα». Ο Κώστας Λαλιώτης και ο κάθε Λαλιώτης του συστήματος για την ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη δημοσιογραφία, αποτελεί όχι φυσικό εχθρό αλλά ουσιαστικά συστημικό αντίπαλο. Ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Γεώργιος Κασσιμάτης, πρώην νομικός σύμβουλος του κομματικού αφεντικού του κυρίου Λαλιώτη, μας ελεγε στα έδρανα της Νομικής: «Η δημοσιογραφία είναι απέναντι στους πολιτικούς και στην πολιτική. Καμία συνδιαλλαγή μαζί τους». Το θυμάμαι ακόμα και σήμερα όταν χρειαστεί να απαντήσω στους Λαλιώτηδες της πολιτικής, χωρίς βεβαίως κανένα ίχνος προσωπικής εμπάθειας προς τον πρώην υπουργό και κομματικό ινστρούχτορα του ΠΑΣΟΚ. Θεσμική είναι η διαφορά. Εμείς αποκαλύπτουμε και ο Κώστας Λαλιώτης, ως γνήσιο πολιτικό τέκνο της παρακμής, της ψευδολογίας, του ρουσφετιού και της ιδεολογικής σπέκουλας, συνεχίζει να αποπροσανατολίζει.

Τώρα ως προς το περιεχόμενο του βιβλίου και των δημοσιευμάτων,

1)Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ δεν αναπαράγει ψεύδη από οπουδήποτε. Δημοσιεύει. Η ΕΣΗΕΑ( όπως και να έχει καταντήσει σήμερα)υπαγορεύει: «Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης». Το ακολουθούμε πιστά. Κάτι που ισχύει στις δημοκρατίες και όχι στα συστήματα των πογκρόμ και των δήθεν επαναστατών- τυράννων καθεστώτων Λατινικής Αμερικής και Αφρικανικών προτύπων που προσκυνάνε τις Χούντες. Καθεστώτα που ήταν εξαιρετικά προσφιλή τόσο στον κ.Λαλιώτη όσο και στο κομματικό του αφεντικό.

Άρα τα περί ακροδεξιών κύκλων ας τα πει πουθενά αλλού ο κ.Λαλιώτης και όχι σε μας.

2)Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ δεν θεωρεί τον κ.Λαλιώτη ούτε τρομοκράτη ούτε δολοφόνο. Δημοσιοποιεί βιβλία που έχουν γραφεί αλλά και επώνυμες μαρτυρίες ανθρώπων που θεωρούν ότι είχε εμπλοκή σε ύποπτες διασυνδέσεις. Και από το πρώτο μέχρι το δεύτερο υπάρχει τεραστία διαφορά.

3)Απειλές για «νόμιμα δικαιώματα και προσφυγές» δεν δεχόμαστε. Βεβαίως ο καθείς έχει το δικαίωμα να προστατέψει τον εαυτό του όπως νομίζει. Αρκεί βεβαίως να υπηρετεί και να πιστεύει στη δημοκρατία.

Στέφανος Χίος

Το Σάββατο το πρωί η εφημερίδα δημοσιεύει το Β μέρος του βιβλίου για την τρομοκρατία και μια συνέντευξη που θα σοκάρει.

ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ   12-11-2015

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger