Η κατεδάφιση του ρωσικού Su-24 από τα τουρκικά μαχητικά στην Συρία έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Ελλάδα, που ο εναέριος χώρος της παραβιάζεται συνεχώς από τουρκικά αεροσκάφη.

Πολλά ελληνικά ΜΜΕ έχουν αναρωτηθεί  τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα έκανε το ίδιο στα τουρκικά αεροσκάφη με αυτό που έκανε η Τουρκία με το ρώσικο  Su-24.


Το Μάιο του τρέχοντος έτους ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, πρότεινε τη δημιουργία μιας βάσης του ΝΑΤΟ στα νησιά του Αιγαίου για τη Συμμαχία να έχουν μια σαφή ιδέα σχετικά με τη συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τη ζώνη αέρα δέκα μιλίων που βρίσκεται γύρω από τα ελληνικά νησιά, γεγονός που έχει οδηγήσει, μόνο το 2014  σε 1.269 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της εκ των οποίων καταγράφηκαν και 14 υπερπτήσεις στην  ελληνική επικράτεια.

Κατά τους πρώτους δέκα μήνες του 2015,   έχουν καταγραφεί 1.233 παραβάσεις , συμπεριλαμβανομένων και 31 περιπτώσεων  τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών που εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger