Μόνο τυχαία δεν ήταν η χθεσινή αναφορά του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας στις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του crashonline η Μόσχα μεταφέρει στο Αιγαίο τη διαμάχη με την Τουρκία μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το ρωσικό πεντάγωνο και οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες συγκεντρώνουν όλα τα βίντεο παραβιάσων των τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή.

Η Ρωσία εμφανίζεται αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό «όπλο» μεταξύ των οποίων και οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

«Τα τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο 1.500 φορές το χρόνο κατά μέσο όρο και η Ελλάδα αντιτίθεται συχνά γι” αυτό εις μάτην. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών με κάλεσε για να μου εκφράσει την αλληλεγγύη του και μου θύμισε αυτές τις 1.500 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη που έχουν γίνει κάτι σαν συνηθισμένη πρακτική. Και μου είπε ότι και αυτός δεν αποδέχεται τις εξηγήσεις των Τούρκων ακόμα και αν υπήρξε παραβίαση 17 δευτερολέπτων δεν δικαιολογεί την επίθεση κατά του ρωσικού μαχητικού» δήλωσε χθες ο Σεργκέι Λαβρόφ.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger